ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Γκιόκας

«Δωράκια στο κεφάλαιο και φοροληστεία για το λαό το φορολογικό νομοσχέδιο»

«Δωράκια στο κεφάλαιο και συνέχιση της μεγάλης φοροληστείας για τα λαϊκά στρώματα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ που είναι στην ίδια κατεύθυνση με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.

Για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Γκιόκας σημείωσε ότι «το ΚΚΕ θέλει να διερευνηθεί η ουσία, αλλά απέχει από εκφυλιστικά φαινόμενα. (...) Πηγή του προβλήματος είναι το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών που δεν καταργείται όπως πρότεινε το ΚΚΕ στη συνταγματική αναθεώρηση. (...) Στόχος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν να μη διαταράσσεται η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική».

Για την κατάργηση της μονιμότητας της ΔΕΗ, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι «είναι προάγγελος για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και ότι η αιτία βρίσκεται στην πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Για τα επεισόδια στα Εξάρχεια, ο Γιάννης Γκιόκας σημείωσε ότι «αξιοποιούνται για αποπροσανατολισμό», αναφέροντας το παράδειγμα της κατοχής μολότοφ που κυριάρχησε έναντι άλλων πολύ σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν από τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα όπως είναι η ποινική συνδιαλλαγή. Επιπλέον ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με τη λογική των ιδιώνυμων αδικημάτων που σήμερα μπορεί να είναι η μολότοφ και αύριο κάτι άλλο, όπως σε ιδιώνυμο αδίκημα έχει εξελιχθεί η κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών.

Για το Προσφυγικό, ο κ. Γκιόκας τόνισε ότι «ο νόμος της κυβέρνησης ελαχιστοποιεί το δικαίωμα ενός πρόσφυγα να λάβει άσυλο και να πάει στη χώρα προορισμού του και πως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και ο κανονισμός του Δουβλίνου καταπατούν δικαιώματα ξεριζωμένων ανθρώπων».

Τέλος, για το τείχος του Βερολίνου κάλεσε τους τηλεθεατές να ανατρέξουν και να διαβάσουν την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΝΕ διότι έχει ιστορικά στοιχεία και κυρίως διότι «η ιστορία δεν τελείωσε το '89 και το '90», συμπληρώνοντας ότι «τα σημερινά αδιέξοδα θα ξαναφέρουν την ανάγκη για μια νέα κοινωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.