ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο σκουμπρί με πικάντικη σαλάτα με πορτοκάλι

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο σκουμπρί με πικάντικη σαλάτα με πορτοκάλι.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (κρατάμε 1 κ.γ. για τη σαλάτα)
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 8 φιλέτα σκουμπρί

Για τη σαλάτα:

  • 1 ματσάκι baby ρόκα
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και φιλεταρισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180 οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο μπολ και στη συνέχεια τα απλώνουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα.

Περιχύνουμε τα ψάρια με ότι ζουμάκια έχουν απομείνει στο μπολ και ψήνουμε για 13 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μία χρυσοψημένη κρούστα.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού συνοδεία σαλάτας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.