ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Γκιόκας: «Πολιτικός καιροσκοπισμός από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Για πολιτικό καιροσκοπισμό, πολιτικά παιχνίδια και υποκρισία από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 32 αρ. 4 περί εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, τόνισε πως «είναι κοινή θέση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής, διότι είναι κοινός τους στόχος η κυβερνητική σταθερότητα. Για αυτό, η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου συγκέντρωσε πάνω από 180 ψήφους στην προτείνουσα Βουλή και μπορεί πλέον να αναθεωρηθεί με 151 ψήφους».

Ο κ. Γκιόκας ανέφερε πως «είναι αχαρακτήριστη η πρόταση της ΝΔ, που προβλέπει έως και την επικράτηση του πρεσβύτερου σε περίπτωση ισοψηφίας στην ψηφοφορία στη Βουλή», ενώ σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση για εκλογή από το λαό, που καταψηφίστηκε στην προτείνουσα Βουλή και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία αυτής της διαδικασίας.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα έχει ως εξής: «Ποιο είναι το πολιτικό ζήτημα; Ότι στην προτείνουσα Βουλή ψηφίσατε όλοι μαζί για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Εμείς δεν το ψηφίσαμε. Εσείς το ψηφίσατε γιατί βάζετε πάνω απ’ όλα το στόχο της κυβερνητικής σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν είχε αξιοποιήσει την προεδρική εκλογή για κυβερνητική εναλλαγή. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ψηφίσατε μαζί το συγκεκριμένο άρθρο και γι’ αυτό σήμερα μπορεί να αναθεωρηθεί με απλή πλειοψηφία και από εδώ ξεκινούν τα αδιέξοδά σας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο « αν κάτι πλήττει το πολίτευμα προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή από λαό. Η άμεση εκλογή από τον λαό απορρίφθηκε στην προτείνουσα Βουλή γιατί απορρίφθηκε το άρθρο 30 ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – γι’ αυτό δεν είναι σήμερα στα αναθεωρητέα άρθρα - άρα όσο αντισυνταγματική είναι η πρόταση της ΝΔ άλλο τόσο είναι και του ΣΥΡΙΖΑ που επαναφέρει την άμεση εκλογή από τον λαό ενώ έχει απορριφθεί. Άρα, εδώ παίζονται πολιτικά παιχνίδια. Έλεος με την υποκρισία...».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.