ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

ΚΚΕ: «Οι άσφαιρες κυρώσεις από ΕΕ-ΗΠΑ ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα»

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ.Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε ότι «στην πράξη έχει αποδειχθεί πως οι φραστικές ανησυχίες και οι άσφαιρες κυρώσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ στην Τουρκία όχι μόνο δεν ανακόπτουν, αλλά αντίθετα ενθαρρύνουν την επιθετικότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, αλλά και στην εισβολή στη Συρία έχοντας, ανεξάρτητα από δηλώσεις, το πράσινο φως από ΗΠΑ, ΕΕ ΝΑΤΟ. Αβάσιμα επίσης αποδεικνύονται και τα περί προστασίας της κυπριακής ΑΟΖ από τα συμφέροντα των μεγάλων αμερικάνικων, γαλλικών κι ιταλικών ενεργειακών ομίλων».

«Όλοι αυτοί άλλωστε θεωρούν στρατηγικό εταίρο τους την Τουρκία και βρίσκονται σε συνεχή παζάρια κι ανταγωνισμούς τροφοδοτώντας την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στην επιδίωξή της να δημιουργήσει τετελεσμένα για τη διχοτόμηση της Κύπρου, στον έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και καταλήγοντας ανέφερε: «Οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την ενίσχυση της αλληλεγγύης στην πάλη των λαών ενάντια στους αμερικανο-ευρωΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να ακυρωθούν οι επικίνδυνες συμφωνίες που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.