ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμφώνησε με τον Ομοσπονδία ο Hall of Famer τεχνικός

Νέα «εποχή» με Ρικ Πιτίνο στην Εθνική Ελλάδος!

Η «βόμβα» έσκασε! Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ. Ο Αμερικανός «Hall Of Famer» τεχνικός, συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο το μεσημέρι της Παρασκευής (8/11) με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμφωνία σε λιγότερο από μια ώρα και τον πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού να δηλώνει περήφανα «I am the coach»!

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο έλαβε πια επίσημη μορφή. Ο Αμερικανός κόουτς, βγαίνοντας με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, επιβεβαίωσε πως θα αναλάβει την ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουνίου με φόντο την πρόκριση στο Τόκιο.

Αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΟΚ ο Πιτίνο δήλωσε: «Έχουμε Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Θα μελετήσουμε. Είμαι προπονητής της Εθνικής, όχι από τον Φεβρουάριο, αλλά από το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Πρόκειται ασφαλώς για μία σπουδαία είδηση για τον ελληνική αθλητισμό, καθώς ο Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές ever.

Πέρσι μάλιστα έδωσε τα διαπιστευτήριά του με την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήγε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως ενημέρωσαν οι Βασιλακόπουλος - Πιτίνο, την Δευτέρα (11/11) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε πως ο 67χρονος κόουτς έγραψε λαμπρή ιστορία στο κολεγιακό μπάσκετ κυρίως με Kentucky (1989-1997) και Louisville (2001-2017), ενώ έχει εργαστεί και στο ΝΒΑ στους πάγκους των Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989) και Μπόστον Σέλτικς (1997-2001).

Ο 66χρονος τεχνικός θα αναλάβει την Εθνική μετά τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 (στον πάγκο της εθνικής ομάδας για εκείνο το διάστημα θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος) και συγκεκριμένα στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28 Ιουνίου).

 

 

 

Λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της θέσης του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ανδρών και τις κοινές δηλώσεις με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο Ρικ Πιτίνο έσπευσε να ενημερώσει για την είδηση τους ακόλουθούς του παγκοσμίως στο Twitter. «Τιμή που θα προπονήσω την Εθνική Ελλάδας» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του ο Αμερικανός προπονητής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.