ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την αναστολή νέου πλειστηριασμού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το ΠΑΜΕ και η ΟΒΣΑ, έξω από τα κεντρικά της Eurobank (Όθωνος 8) στην Αθήνα, απαιτώντας την αναστολή νέου πλειστηριασμού.

Πρόκειται για διαμέρισμα αυτοαπασχολούμενου που μένει με τη σύζυγο και το παιδί του, στο Χαλάνδρι.

Με πανό, πικέτες και συνθήματα, οι συμμετέχοντες απαίτησαν «καμιά κατάσχεση σπιτιών και κατασχέσεων των λαϊκών νοικοκυριών» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την πάλη τους καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

«Οι «σωσμένες» τράπεζες από την συνεχή ληστεία του λαού μέσα από τα μνημόνια, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τα κουρέματα των ασφαλιστικών ταμείων, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους αρπάζοντας τις κατοικίες ανθρώπων που έπεσαν στα δίχτυα τους και βρέθηκαν χωρίς δουλεία στα χρόνια της κρίσης. Αυτή την αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, την εκμεταλλεύονται στο έπακρο, με αποτέλεσμα να βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες και μάλιστα οι περισσότερες πρώτες και μοναδικές κατοικίες αυτών των ανθρώπων. Πατάνε στους άθλιους νόμους όλων των κυβερνήσεων που ανάμεσα στη χρεοκοπία των τραπεζών και τη χρεοκοπία του λαού επέλεξαν να σώσουν τις τράπεζες και να τσακίσουν τον λαό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα του λαού για την προστασία της πρώτης κατοικίας και αυτεπάγγελτη δίωξη όποιου αγωνίζεται και η ΝΔ ψήφισε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών για να μπορούν άνετα να ληστεύουν τον λαό. Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.