ΕΛΛΑΔΑ

Πώς διαδίδεται

Σοκ: Δεύτερο κρούσμα με «παιχνίδι πνιγμού» στο ίδιο σχολείο στο Λουτράκι

Ο 12χρονος επιχείρησε να παίξει το παιχνίδι του πνιγμού με τους συμμαθητές του σε γυμνάσιο του Λουτρακίου. Το παιχνίδι ωστόσο απέβη ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία του. Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες και από εκεί στην Αθήνα, ενώ δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Βίντεο από νέο κρούσμα

Λίγη ώρα μετά, ήρθε στο «φως της δημοσιότητας» ένα βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, από το ίδιο σχολείο στο Λουτράκι, στο οποίο φαίνεται ένα κορίτσι να κρατά για ώρα την αναπνοή του και στη συνέχεια να χάνει τις αισθήσεις του. Το βίντεο αυτό έχει δημοσιευθεί από μία συμμαθήτριά της. Σύμφωνα με το OPEN, το αποκαλυπτικό βίντεο δημοσιεύθηκε πέντε ώρες μετά από το περιστατικό με τον 12χρονο μαθητή.

«Εχει γίνει της μόδας σε μικρά παιδιά»

Στο δελτίο ειδήσεων μίλησε και ο θείος του 12χρονου μαθητή που νοσηλεύτηκε μετά από το «παιχνίδι του πνιγμού». «Εχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στο λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο», είπε χαρακτηριστικά.

Το παιχνίδι του πνιγμού απειλεί κυρίως αγόρια

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα το αμερικανικού TIME, αναφέρεται ότι τα περιστατικά θανάτων από το «παιχνίδι του πνιγμού» είναι δεκάδες, μόνο στις ΗΠΑ. Από το 1995 ως το 2007, είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με το TIME και πληροφορίες από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ, 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων από 6 ως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους, αφού επιχείρησαν να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είναι αγόρια, ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών, όπως αναφέρεται σε έρευνα του αμερικανικού Κέντρου, με το δημοσίευμα του TIME να σημειώνει πως παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ως σήμερα, δεν φαίνεται η «μόδα» αυτή να έχει κοπάσει.

Πώς διαδίδεται το «παιχνίδι του πνιγμού»

Οι οδηγίες του παιχνιδιού του πνιγμού διαδίδονται μεταξύ των παιδιών από στόμα σε στόμα, ενώ συχνά κάποιο δεύτερο παιδί πιέζει τον λαιμό του άλλου προκειμένου να φράξει τους αεραγωγούς, με σκοπό να σταματήσει πριν υπάρξει κίνδυνος

Μετά την διάδοση του επικίνδυνου παιχνιδιού στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται πως υπάρχουν βίντεο που δίνουν οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κανείς να συμμετέχει στο «παιχνίδι του πνιγμού», μια ομάδα από γονείς που θρηνούν το χαμό των παιδιών τους διέδωσαν μήνυμα στο ίντερνετ, προκειμένου να προειδοποιήσουν για τις ανυπολόγιστες συνέπειες αυτού του παιχνιδιού.

Ανάμεσα τους, η Σάρον Γκραντ, που έχασε τον 12χρονο γιο της, αφού επιχείρησε να συμμετέχει στο «παιχνίδι του πνιγμού» το 2005 σφίγγοντας γύρω από το λαιμό του ένα καλώδιο υπολογιστή, δημιούργησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ονόματι G.A.S.P. με τον οποίο επιθυμεί να ενημερώνει παιδιά και γονείς για το θέμα.

Φαίνεται πάντως πως Facebook και YouTube πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια ελέγχους προκειμένου να κατεβάζουν βίντεο με τέτοιο υλικό από τις πλατφόρμες τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.