ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην Ευελπίδων μεταξύ αλληλέγγυων και Αστυνομίας

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν, υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, το μεσημέρι της Τρίτης, οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Επεισόδια στην Ευελπίδων από αλληλέγγυους

Ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά την αποχώρηση των δύο φερομένων ως μελών της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στους κατηγορούμενους, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ αρκετοί από αυτούw πετούσαν μπουκάλια με νερό και καφέδες προς την πλευρά των αστυνομικών.

Από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης.

Οι δυο συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί το περασμένο Σάββατο στην εισαγγελία, η οποία άσκησε σε βάρος τους αλλά και σε βάρος δυο ακόμη προσώπων που αναζητούνται από τις αρχές, βαρύτατες ποινικές διώξεις. Στη συνέχεια, οι δυο άντρες είχαν οδηγηθεί σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα.

Οι κατηγορούμενοι 41 και 45 ετών αντίστοιχα, όπως και δύο ακόμη θεωρούμενα μέλη της οργάνωσης που αναζητά η αστυνομία, είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά στην τέλεση των εξής αδικημάτων: τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων (κακουργήματα). Ακόμη ποινική δίωξη ασκήθηκε και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών (πλημμελήματα).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή στην εισαγγελία το περασμένο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.