ΕΛΛΑΔΑ

Για την συνεργασία Σάντσεθ - Ιγκλέσιας

Τσίπρας: «Η ενότητα των Αριστερών και Προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης»

Ο Αλέξης Τσίπρας επικρότησε, μέσω Twitter, το πρώτο βήμα που έκαναν στην Ισπανία οι Σοσιαλιστές και οι Podemos, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης στην Ισπανία έγινε. Είμαι ευτυχής που οι φίλοι και σύντροφοι, Πέδρο Σάντσεθ και Pablo Πάμπλο Ιγκλέσιας, κατέληξαν σε μια σημαντική συμφωνία, όχι μόνο για την Ισπανία αλλά για την Ευρώπη συνολικά», έγραψε στο Twitter ο κ. Τσίπρας. Μετά τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε πλειοψηφία, οι Σοσιαλιστές του Σάντσεθ και οι Podemos του Ιγκλέσιας έκαναν προκαταρκτική συμφωνία την Τρίτη, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού.

«Η ενότητα των Αριστερών και Προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης», έγραψε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Ομως, κάποιοι χρήστες του Twitter του θύμισαν ότι ο ίδιος είχε επιλέξει να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.