ΚΟΣΜΟΣ

Ο θρυλικός τέως Πρόεδρος της βρετανικής Βουλής

Τζον Μπέρκοου: «Το Brexit είναι το μεγαλύτερο λάθος της Βρετανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο»

Κατά του Brexit τάχθηκε ο Τζον Μπέρκοου, ο θρυλικός Πρόεδρος του βρετανικού Κοινοβουλίου, που χαρακτήρισε την αποχώρηση από την ΕΕ ως το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει η Βρετανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μπέρκοου υπήρξε πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων για μία δεκαετία. Τη Δευτέρα τον διαδέχθηκε ο Λίντσεϊ Χολ, έπειτα από μαραθώνιες ψηφοφορίες. Πολλοί βουλευτές που ήταν υπέρ του Brexit είχαν κατηγορήσει τον Μπέρκοου ότι δεν υπήρξε αντικειμενικός στην άσκηση των καθηκόντων του, κάτι που ο ίδιος απέρριψε σε ομιλία του, στην οποία τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

«Δεν μας βοηθάει το Brexit»

«Δεν νομίζω ότι βοηθά τη Βρετανία. Το Brexit είναι το μεγαλύτερο λάθος αυτής της χώρας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σέβομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, αλλά το Brexit δεν μας βοηθάει. Είναι καλύτερα να είμαστε μέρος της ΕΕ», είπε ο Μπέρκοου στην ομιλία του, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της La Repubblica, Αντονέλο Γκερέρα.

Παράλληλα όμως ο Μπέρκοου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος μπλόκαρε το Brexit. «Ηταν το κοινοβούλιο που εμπόδισε τη Βρετανία να αποχωρήσει έως τώρα, όχι εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Μπέρκοου έχει αποφασίσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική και σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.