ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναθεώρηση του Συντάγματος

Βούτσης: «Απαράδεκτη η πρόταση της ΝΔ να εκλέγεται ΠτΔ με 151 ή 140 ψήφους»

Για «επιστροφή σε δοκιμασμένα, άκρως αποτυχημένα και εν πολλοίς αντιδημοκρατικά μέσα που είχε το δόγμα της περιόδου Σαμαρά» κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σκάει Είδηση», σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως είπε, ο «πυρήνας» του σχεδίου μέτρων είναι «να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής μέσα από την κακομεταχείριση επί της ουσίας, διότι αυτό σημαίνει κλειστές δομές», ενώ έκανε λόγο για δημιουργία «φυλακών» στη χώρα για «ανθρώπους που δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν έχουν καταδικαστεί για κάτι» και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Παράλληλα ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» της κυβέρνησης την επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» επισημαίνοντας ότι αυτά τα θέματα δεν λύνονται με τελεσίγραφα που θυμίζουν σύγχρονο «Φαρ-Ουεστ». «Όλη η πολιτική της κυβέρνησης, αυτή η πολιτική της έντασης, η οποία ευτυχώς έσπασε στη μαζική πορεία του Πολυτεχνείου δια της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων λαού, είναι μια πολιτική που μπορεί να πάρει κάποια στιγμή ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να δημιουργήσει μεγάλη επικινδυνότητα», είπε.

Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα την προεδρική εκλογή, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρόταση της κυβέρνησης να εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 151 ή με 140 ψήφους, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε και κατέθεσε «ένσταση αντισυνταγματικότητας». «Πρέπει να υπάρξουν ευρύτατες συναινέσεις σε αυτό το θέμα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε αυτό το άρθρο», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, εξέφρασε την ελπίδα «να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και σύγκλιση». «Η ψήφος του εκλογικού σώματος που θα προκύψει τελικά για τους απόδημους θα είναι απολύτως ισότιμη και ως προς το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.