ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άρση αναγνώρισης στην κυβέρνηση της Λιβύης»

Αποστολάκης για ελληνοτουρκικά: «Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι»

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να άρει την αναγνώριση της στην κυβέρνηση της Λιβύης που συμφώνησε το μνημόνιο με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα εξέφρασε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία να στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση της Λιβύης» πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Άμυνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «λέει και κάνει ό,τι θέλει γιατί η διεθνής κοινότητα έχει χλιαρές αντιδράσεις».

Επανερχόμενος στην Λιβύη, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή στη Λιβύη δεν είναι για να βάζει τέτοιες υπογραφές».

Όσον αφορά τη συζήτηση με την Αίγυπτο για την κήρυξη ΑΟΖ, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «οι Αιγύπτιοι είναι στη φάση πάμε να το τελειώσουμε αλλά δεν πάνε με τους ρυθμούς που θα έπρεπε» χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά κρίσιμο» να καθοριστούν τα σύνορα με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Ωστόσο παρατήρησε ότι «οι συμφωνίες με τα κράτη της Ανατολής έχουν μια δική τους ταχύτητα, είναι λίγο πιο άνετοι σε αυτά».

Μιλώντας για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ότι «έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι».

Όπως είπε, πάντως, «η Ελλάδα έχει ένοπλες δυνάμεις με επιχειρησιακή ετοιμότητα. Δεν έχει το μέγεθος της Τουρκίας αλλά η ζημιά που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη σύγκρουση θα είναι αρκετά μεγάλη και ο άλλος το σκέφτεται».

Ζήτησε, μάλιστα, «να δοθεί ό,τι μπορεί και δεν μπορεί για να έρθουμε στα ίσα μας» όσον αφορά την κάλυψη των κενών στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί όπως τόνισε «εάν δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορείς να διαπραγματευτείς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.