ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα 12 συλληφθέντες

Αστυνομικοί: Δεν θα περάσει η αποκέντρωση της μπαχαλοποίησης - ΣΥΡΙΖΑ: Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη

Μήνυμα στους ταραξίες ότι δεν θα περάσει η «αποκέντρωση της μπαχαλοποίησης» έστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας λίγες ώρες μετά το επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο αλλά και το μπαράζ καταστροφών σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας ο απολογισμός για την Αθήνα «είναι πολύ θετικός. 80-100 μπαχαλάκηδες έκαναν φασαρίες στα Εξάρχεια, προσαγάγαμε τους 50 και συλλάβαμε τους 10» υπενθυμίζοντας ότι προηγούμενες χρονιές «έφταναν μέχρι τις παρυφές του Κολωνακίου και έσπαγαν καταστήματα».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα αποκέντρωσης της μπαχαλοποίησης» αλλά όπως είπε «δεν θα τους βγει γιατί θα έχουν όλη την κοινωνία απέναντί τους. Όσο και αν μερικοί θερμοκέφαλοι το θέλουν δεν θα γίνει».

Ο ίδιος απέδωσε τα επιτυχημένα σχέδια της ΕΛΑΣ για την 6η Δεκεμβρίου στο ότι «όταν υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις αποδεικνύεται από τους αστυνομικούς ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους» σημειώνοντας με νόημα ότι «και του κ. Χρυσοχοΐδη τα χέρια του λύνονται από πιο ψηλά».

Γ. Ραγκούσης: Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη

«Το δόγμα τους δεν είναι νόμος και τάξη. Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη. Πάταξη κάθε αντίθετης άποψης με τη δική τους», σημειώνει δηκτικά σε ανάρτηση του στο twitter ο τομεάρχης υπουργείου Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τις φωτογραφίες με ξεγυμνωμένους από τα ΜΑΤ και προσαχθέντες στα Εξάρχεια.

Ο Γ. Ραγκούσης τονίζει στην ανάρτηση του ότι «Δεν θέλουν να χτίσουν μια ελεύθερη και προοδευτική κοινωνία αλλά μια κοινωνία στην οποία θα επικρατεί ο τρομαγμένος πολίτης. Είναι κυβέρνηση Βορίδη».

 

 

Δ. Παπαδημούλης: Θα καταγγείλουμε διεθνώς το χθεσινό ντελίριο αστυνομικής αγριότητας

«Το χθεσινό ντελίριο αστυνομικής αγριότητας, αποτελεί ανομία. Γι αυτό κ θα το καταγγείλουμε διεθνώς! Προσθέτει ανασφάλεια, όχι ασφάλεια. Είναι η ρεβάνς, με ευθύνη της ΝΔ, όσων δικαιολόγησαν από την πρώτη στιγμή τον δολοφόνο, στιγματίζοντας το 15 χρόνο θύμα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική καταστολή της Παρασκευής.

 

Δώδεκα άτομα οδηγούνται στον εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται 12 άτομα που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίσης προσήχθησαν και 48 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα τη νύχτα στην Αττική. Επτά προσαγωγές.

Μπαράζ επιθέσεων και φθορές σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, μία ΔΟΥ, ένα κατάστημα ΕΥΔΑΠ, μια Πολεοδομία, σε μία αντιπροσωπία αυτοκινήτων και άλλες επιχειρήσεις σε όλη την Αττική και ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία, εξελίχτηκαν τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά προσαγωγές συνολικά, (δύο στην Αθήνα, τρεις στην Βορειοανατολική Αττική και δύο στη Νοτιοανατολική Αττική), αλλά όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο διάστημα από τις 02.00 έως τις 04.00, ενώ οι δράστες, όπως ανακοινώθηκε, «χτύπησαν με «καταδρομικό τρόπο, σπάζοντας βιτρίνες και προκαλώντας φθορές, ενώ σε μία περίπτωση πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων».

Αναλυτικά σημειώθηκαν οι εξής επιθέσεις και φθορές:

- Δυρραχίου 62 Σεπόλια, σε υποκατάστημα της EUROBANK.

- Πανόρμου 71-73 Αμπελόκηποι, σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Πανόρμου 75, EUROBANK.

- Γ. Παπανδρέου και Θεαγούς, Ζωγράφου, σούπερ μάρκετ My Market και Εθνική Τράπεζα.

- Στην Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου 38, Τράπεζα Πειραιώς, και Αγίου Ιωάννου 16, Hondoς Centre και κατάστημα Berska.

- Στην Πεύκη, Λ. Ειρήνης και Κοραή, σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος.

- Στο Ίλιον, κατά μήκος της Λεωφόρου Θηβών, σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, ΕΥΔΑΠ, κατάστημα τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων και Goody’s.

- Στο Αιγάλεω, Μιλτιάδου 1, Πολεοδομία.

- Στην Γλυφάδα, Λ. Βουλιαγμένης 85, μέσα στο εμπορικό κέντρο, σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Marks and Spenser και Τράπεζα Πειραιώς.

- Στο Ελληνικό, Τραπεζούντας 28, σούπερ μάρκετ LIDL και κατάστημα Jysk.

- Στην Ηλιούπολη, Βουλιαγμένης 387, ΔΟΥ Ηλιούπολης και Βουλιαγμένης και Εθνάρχου Μακαρίου, κατάστημα ηλεκτρονικών Κωτσόβολος.

Τέλος, άγνωστοι προσέγγισαν στις 03.00 τα ξημερώματα, το κτίριο της αντιπροσωπίας αυτοκινήτων Χανιαδάκης στην συμβολή της Ιεράς Οδού με την Αγίας 'Αννης και τοποθέτησαν στο προαύλιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, κάτω από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα, από την έκρηξη και πυρκαγιά να προκληθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, φθορές σε τέσσερα οχήματα συνολικά.

Από την Ασφάλεια Αττικής διενεργείται προανάκριση για τα περιστατικά και αναζητούνται οι δράστες.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.