ΕΛΛΑΔΑ

Στο πόδι Χαλκίδα, Ψαχνά, Μανίκας και Όασης από την κακοκαιρία «Ζηνοβία»

Εύβοια: Εκκένωση οικισμών λόγω κινδύνου υπερχείλισης του Λήλαντα!

Σε επιφυλακή, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, βρίσκονται στην Εύβοια η δημοτική αρχή Χαλκιδέων και η Πολιτική Προστασία, με το ΔΣ του Δήμου να αποφασίζει εκκένωση κατοικιών, λόγω της υπερχείλισης του Λήλαντα ποταμού!

Δύο οικισμοί, ο Μανίκας και ο Όασης βρίσκονται σε διαδικασία εκκένωσης, καθώς η στάθμη του νερού στον Λήλαντα (στο Βασιλικό Χαλκίδας) ανέβηκε αισθητά και υπήρξε μεγάλος κίνδυνος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έχει αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας σε όλες τις διαβάσεις.

Όπως μετέδωσε το Star Κεντρικής Ελλάδος, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείου του Βασιλικού, μεταξύ του Δήμου Χαλκίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και της Αστυνομίας, αποφασίστηκε να δοθεί εντολή εκκένωσης για τα σπίτια στην περιοχή του Λήλαντα.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε να γίνει ενημέρωση των κατοίκων από σπίτι σε σπίτι, ώστε να εκκενωθούν πιο γρήγορα οι οικίες, πριν χειροτερέψει η κατάσταση. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος Χαλκίδας έχει ήδη επικοινωνήσει με ξενοδοχεία, ώστε να φιλοξενηθούν για τη νύχτα, όσοι θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

«Φούσκωσε» ποτάμι και στα Ψαχνά

Με τον ίδιο φόβο είναι και οι κάτοικοι στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς στη διάρκεια της νύχτας, ο ποταμός Μεσσάπιος «φούσκωσε». Τα νερά πλησιάζουν απειλητικά το επίπεδο του δρόμου, με τους κατοίκους να ανησυχούν, καθώς αν συνεχιστεί η βροχή η νύχτα, υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών στις κατοικίες που βρίσκονται παράπλευρα του ποταμού μέσα στη πόλη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.