ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχές έχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί για ώρες στην Αθηνών-Λαμίας

Έδειξε τα... δόντια της η κακοκαιρία «Ζηνοβία», που χθες έδειξε το «άγριο» πρόσωπό της σε όλη τη χώρα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και σε πόλεις και χωριά.

Οι έντονες χιονοπτώσεις και βροχές, κατά τόπους στην Κεντρική Ελλάδα κυρίως, προκάλεσαν προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία έκλεισε για ώρες με εντολή της Τροχαίας. Μάλιστα ο εγκλωβισμός των πολιτών προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, να ξεκινήσουν έρευνες για να δουν αν υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες έμειναν για ώρα ακινητοποιημένοι στο κρύο, εξαιτίας του κλεισίματος και στα δύο ρεύματα. Το «έμφραγμα» στην Αθηνών – Λαμίας μάλιστα, προκάλεσε και την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για το αιφνίδιο -και χωρίς ενημέρωση όπως κατήγγειλαν- κλείσιμο και στα δύο ρεύματα.

Οι νταλίκες προκάλεσαν χάος στην Εθνική οδό

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στη Μαλακάσα, όπου νταλίκες «δίπλωσαν» από την ολισθηρότητα του δρόμου, προκαλώντας το κομφούζιο. Αρκετοί οδηγοί βρίσκονταν εγκλωβισμένοι για ώρες, ενώ ταξίδευαν από το πρωί. Αν και η Τροχαία είχε ενημερώσει για τα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και των εορτών, αρκετοί όπως αποδείχθηκε, αγνόησαν τις εντολές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κομφούζιο στην Αθηνών - Λαμίας.

Εκκένωση σπιτιών σε Εύβοια, προβλήματα σε Βοιωτία

Η κακοκαιρία χθες δημιούργησε τα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα στην κεντρική Ελλάδα. Στην Βοιωτία από τις 6 το πρωί έπεφτε πυκνό χιόνι, με την Θήβα και αρκετά χωριά να μένουν χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα, ενώ 13 άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τα οχήματά τους στον Νομό. Το ύψος του χιονιού στη Θήβα, έφτασε τα 80 εκατοστά στη διάρκεια της νύχτας.

Στη Λαμία από τα ξημερώματα τα εκχιονιστικά προσπαθούσαν να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο καθαρό, καθώς το χιόνι ήταν πολύ έντονο.

Και στην Εύβοια όμως τα προβλήματα ήταν πολλά. Στα ορεινά το χιόνι συνέχισε να πέφτει το πρωί, ενώ σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, η βροχόπτωση ήταν έντονη. Μάλιστα, δύο ποτάμια κοντά στη Χαλκίδα και στα Ψαχνά, υπερχείλισαν, με τον Δήμο Χαλκίδας να αποφασίζει το βράδυ την εκκένωση των σπιτιών στη περιοχή Λήλαντας.

Στα λευκά και η Κρήτη

Ούτε η Κρήτη γλίτωσε από την κακοκαιρία και το χιόνι. Ο Ομαλός, όπου εγκλωβίστηκαν άνθρωποι την Κυριακή, το τοπίο παραμένει λευκό, καθώς το χιόνι έπεφτε ακόμη πιο έντονα χθες. Στην Σαμαριά εγκλωβίστηκε οδηγός εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ διάφορες περιοχές στα Χανιά έμειναν χωρίς ρεύμα. Εκτός της χιονόπτωσης, προκλήθηκαν και κατολισθήσεις σε περιοχές του δήμου Πλατανιά, αλλά και στο Αιγαίο, όπου στη Κω, υπήρξε καθίζηση του εδάφους.

Ενα μέτρο χιόνι στα Βίλια, χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας!

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη και στους μετεωρολόγους, ήταν πως χθες το μεσημέρι χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας! Αν και οι προβλέψεις δεν έλεγαν για χιόνια, το μεσημέρι για αρκετή ώρα σημειώθηκε χιονόπτωση τόσο στο κέντρο, όσο και σε αρκετά προάστια στα δυτικά του νομού της Αττικής.

Στα βορειοδυτικά, τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα, καθώς το χιόνι στα Βίλια έφτασε το ένα μέτρο, σκεπάζοντας κυριολεκτικά εισόδους σπιτιών.

Και σήμερα πάντως, η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.