ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» για τα «κόκκινα» δάνεια

Καραθανασόπουλος: «Καραμπινάτη κρατική στήριξη των τραπεζών»

«Καραμπινάτη κρατική στήριξη των τραπεζών» χαρακτήρισε το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι «πρέπει να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια για να πάρουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως «στόχος το σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» είναι η απαλλαγή των τραπεζών από μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική άδικη ανάπτυξη και το εργαλείο είναι η τιτλοποίηση των «κόκκινων» δανείων με κρατική εγγύηση. (...) Το σχέδιο αυτό πατάει πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την σταδιακή άρση της προστασίας της Α κατοικίας, την αδειοδότηση των funds και την επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιβραβεύει τις τράπεζες που προχωράνε σε απολύσεις εργαζόμενων, ενώ το κόστος των 12 δισ. ευρώ που είναι οι καιρικές εγγυήσεις είναι πιθανό να φορτωθούν στο λαό».

Επιπλέον, σχολιάζοντας την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σε δημόσια εταιρεία, δηλαδή «να απαλλαγούν οι τράπεζες και να τα επωμιστούν οι φορολογούμενοι», σημείωσε ότι είναι «η πιο γενναιόδωρη πρόταση προς τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.