ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα: Κατά 40 εκατ. ευρώ αυξημένο

Υπογράφηκε χθες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αυξάνεται το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα 2019, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Με βάση την αύξηση αυτή, με την οποία καλύπτονται πρόσθετες κατηγορίες δικαιούχων, το κοινωνικό μέρισμα θα χορηγηθεί σε περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι τελικά κατά 40 εκατ. αυξημένο, αφού θα διανεμηθούν 215 εκατ. ευρώ, αντί για 175 εκατομμύρια ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια του υπουργικού ενημέρωσε ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για το 2019 θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, ενώ τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα είναι πάνω από 300.000.

Οι δύο νέες κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έπειτα από την εξέταση των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων, στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτό, περιλαμβάνονται:

  • Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.
  • Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Αυτοί οι πιθανοί δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοιχτή και θα δέχεται τις αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα προβλέπεται να κλείσει το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής και να πιστωθούν τα 700 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι αιτήματα ενστάσεων υποβάλλονται από τη σελίδα της αίτησης, σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.