ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και οι γιοι του συνελήφθησαν επειδή... αντέδρασαν στην εισβολή των αστυνομικών

Κουκάκι: Δέκα συλλήψεις από τις καταλήψεις - Ξύλο, χημικά και βία στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων

Τριπλή επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι, ωστόσο η κατάσταση εκτραχύνθηκε, καθώς υπήρξε ένταση, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν εκεί, με συνέπεια να γίνει χρήση χημικών και να υπάρξουν συνολικά δέκα συλλήψεις.

Πρόκειται για κτίρια στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Μάλιστα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και ενοίκων διπλανού διαμερίσματος επειδή... διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας και για το γεγονός, όπως λένε, ότι... μπούκαραν στο σπίτι τους και τα έκαναν άνω-κάτω, δίχως εντολή εισαγγελέα. Απίστευτες καταγγελίες στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», από τη γυναίκα από το διπλανό διαμέρισμα που είδε το σύζυγο και τους γιους της να συλλαμβάνονται, με την ίδια να κάνει λόγο για υπέρμετρη και αδικαιολόγητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας ξυλοδαρμούς και βιαιοπραγίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα -όπως ισχυρίστηκε- να βλέπει αστυνομικό να πατάει το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα με το γόνατο!

Πάντως, η πλευρά της Αστυνομίας, ακολούθως αναφέρει ότι υπήρχε παρουσία εισαγγελέα και ότι δεν υπάρχουν συλλήψεις, παρά μόνο προσαγωγές. Η γυναίκα, ωστόσο, επισημαίνει ότι ο εισαγγελέας ήρθε αφότου συνέβησαν όλα όσα κατήγγειλε...

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Στην οδό Ματρόζου 45, οι αστυνομικοί αφού έσπασαν με τροχό τις αλυσίδες της πόρτας, μπήκαν μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση στο συγκεκριμένο κτίριο όπου βρίσκονται καταληψίες, καθώς και πέρυσι τον Μάρτιο είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση η αστυνομία, όταν νεαροί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου, πετώντας αντικείμενα και μολότοφ κατά των αστυνομικών. Οι άλλες δύο επιχειρήσεις, πραγματοποιούνται στην οδό Παναιτωλίου 21 και οδό Αρβαλης 3.

Μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την εκκένωση των κτιρίων, η αστυνομία έχει ξεκινήσει και πάλι επιχειρήσεις, με μία από αυτές χθες, στην έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη και άλλα «πολεμοφόδια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.