ΕΛΛΑΔΑ

«Μας έχουν επιτεθεί, μας έχουν δείρει»

Κουκάκι: Ηχητικό απόσπασμα από την σύλληψη του σκηνοθέτη και των παιδιών του

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη και των δύο γιων του κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Open, μέσα από το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Στο ηχητικό, ο σκηνοθέτης ακούγεται να ξεσπά εναντίον των αστυνομικών. «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με, γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς» ακούγεται να λέει ο σκηνοθέτης.

Οι γείτονές του κατέγραψαν όλα όσα έλεγε στους αστυνομικούς, όντας δεμένος με χειροπέδες στην ταράτσα, μαζί με τους γιους του: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας, χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στη γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.