ΚΟΣΜΟΣ

Ένα έθιμο αιώνων, με... γερμανικές ρίζες

Λετονία: «Κόψτε το δικό σας έλατο από το δάσος», καλεί η κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση της Λετονίας κάλεσε ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα τους πολίτες της να κόψουν το δικό τους έλατο διαλέγοντάς το από το δάσος, τηρώντας έτσι μια παμπάλαια παράδοση.

Η Λετονία και η γειτονική Εσθονία διεκδικούν αυτό το έθιμο που έχει τις ρίζες του στους Γερμανούς εμπόρους, οι οποίοι ζούσαν τον 15ο αιώνα σε αυτή την περιοχή όπου τότε ήταν η Λιβονία.

"Όλος ο κόσμος καλείται να πάρει μια αξίνα για να κόψει ένα έλατο ύψους τριών μέτρων το πολύ και διαμέτρου 12 εκατοστών το πολύ και στη συνέχεια να το πάρει στο σπίτι", αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Εθνική Εταιρία διαχείρισης των δασών.

Οι Λετονοί καλούνται να διαλέξουν έλατα που βρίσκονται κάτω από ηλεκτρικές γραμμές, μέσα σε χαντάκια, πάρα πολύ κοντά σε αγροτικούς δρόμους ή σε μέρη όπου θα είναι καταδικασμένα σε κάθε περίπτωση να κοπούν.

"Σας υπενθυμίζουμε ότι τα δέντρα που βρίσκονται σε προστατευόμενες δασικές περιοχές, ιδιωτικές, εκτάσεις όπου έχει γίνει επαναφύτευση ή δασικές εκτάσεις με περιορισμένη πρόσβαση πρέπει να εξαιρεθούν, να παραμείνουν άθικτα, υπογράμμισαν οι αρχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.