25/12/2019@15:00
Μους γιαουρτιού με σιρόπι ροδιού
Μία εξαιρετική συνταγή για μους γιαουρτιού με σιρόπι ροδιού.
Υλικά
Για το σιρόπι ροδιού:
3 φλ. χυμό ρόδι, φρεσκοστιμμένο
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη μους:
2 φύλλα ζελατίνης
300 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 βανίλια, κάψουλα
1 ρόδι, τα σπόρια
Εκτέλεση
Για το σιρόπι ροδιού:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη μους:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα κατσαρολάκι με ¼ φλ. κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη εντελώς.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε τα ¾ της μους σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. σιρόπι ροδιού στην υπόλοιπη μους και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο δημιουργούμε την δεύτερη στρώση από μους.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες αυτή τη φορά.
Στη συνέχεια περιχύνουμε κάθε ποτήρι με 2 κ.σ. από το σιρόπι ροδιού.
Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για ρεβίθια με λάχανο και σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Για τα ρεβίθια: window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function ()
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 2 φλ κουσκούς
Eύκολος, δροσερός και νόστιμος γιαουρτοκορμός με καρπούζι και μόλις 5 υλικά. Υλικά 900γρ. γιαούρτι στραγγιστό 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 300γρ. μπαλίτσες από καρπούζι, (με τη βοήθεια του παριζιέν) 150ml γάλα, ζεστό (όχι καυτό) 30γρ. ζελατίνη σε φύλλα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue ||
Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε κολοκυθοανθούς με ρύζι και λαχανικά και συνοδεύουμε το καλοκαιρινό αυτό πιάτο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h:
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Μερίδες: 6 window.AdmanQueue
Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue