ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μους γιαουρτιού με σιρόπι ροδιού

Μία εξαιρετική συνταγή για μους γιαουρτιού με σιρόπι ροδιού.

Υλικά

Για το σιρόπι ροδιού:

  • 3 φλ. χυμό ρόδι, φρεσκοστιμμένο
  • 1 ½  φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη μους:

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 βανίλια, κάψουλα
  • 1 ρόδι, τα σπόρια

Εκτέλεση

Για το σιρόπι ροδιού:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη μους:

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα κατσαρολάκι με ¼ φλ. κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη εντελώς.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τα ¾  της μους σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε 1 κ.σ. σιρόπι ροδιού στην υπόλοιπη μους και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο δημιουργούμε την δεύτερη στρώση από μους.

Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες αυτή τη φορά.

Στη συνέχεια περιχύνουμε κάθε ποτήρι με  2 κ.σ. από το σιρόπι ροδιού.

Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.