ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από τα πρόσωπα-«κλειδιά» της υπόθεσης

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης

Με την ιδιαίτερα σημαντική κατάθεση ενός από τους ανθρώπους-«κλειδιά» για την υπόθεση Novartis, του Νίκου Μαναδιάκη συνεχίζονται, σήμερα, οι συνεδρίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με αρκετά μέλη της επιτροπής, το συγκεκριμένο πρόσωπο που θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση (18:00) αποτελεί «κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς υπήρξε ένας από τους περίφημους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες, με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Ο κ. Μανιαδάκης είχε υποστηρίξει ότι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σε συνεργασία με ΜΜΕ που στήριζαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του ασκούσε πιέσεις προκειμένου να καταθέσει εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άρνησή του να ενδώσει στις πιέσεις αυτές αποτέλεσε τον λόγο της αποβολής του από το καθεστώς προστασίας και της δίωξής του στην υπόθεση Novartis.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μανιαδάκης θα κληθεί να απαντήσει και για ενδεχόμενες πιέσεις από αξιωματούχους αλλοδαπών ελεγκτικών αρχών, για τις περίφημες «γιάφκες» όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και για την ταυτότητα των άλλων δύο «κουκουλοφόρων». Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη αναφορά του αποκάλυψε ότι λόγω πρόχειρου συντονισμού της εισαγγελίες οι τρείς προστατευόμενοι μάρτυρες συνέπεσαν σε χώρο αναμονής με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.