Neo

«Σήμα» Φίλη για διεύρυνση και προς τα... αριστερά

Όσοι παρακολούθησαν χθες την συνέντευξη του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Νίκου Φίλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ», ξεχώρισαν μία αιχμή που άφησε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ορισμένα πρόσωπα, εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενα, που σπεύδουν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι εμένα μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση δεν μου αρέσει. Με ενοχλεί και πολιτικά και αισθητικά μια εικόνα που πρόσωπα ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ καταδικασμένα εμφανίζονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Όμως, η πραγματική «είδηση» και το πολιτικό «ζουμί» απ’ όσα είπε ο πρώην υπουργός κρύβεται σε μία άλλη φράση: «Όλοι συνομολογούμε και εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είναι αμφίπλευρη και να υπηρετεί συγκεκριμένες αξίες και πρόγραμμα, αλλιώς δεν είναι διεύρυνση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσδιορίζοντας το «φάσμα» της διεύρυνσης, τόνισε με νόημα: «πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο τόξο από το προοδευτικό κέντρο, διατρέχει το σύνολο της αριστεράς και καταλήγει στο ευρύ φάσμα της αμφισβήτησης, αρκεί να μην έχει σχέση με τη βία».

Με άλλα λόγια, το βασικό αίτημα του Νίκου Φίλη δεν είναι να κάνει η Κουμουνδούρου... «face control» στους πρώην ΠΑΣΟΚους, αλλά να εντείνει τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες για να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που προέρχονται από «τα αριστερά» του κόμματος - ή ακόμη και στελέχη που είχαν αποχωρήσει λόγω διαφωνιών από την Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.