ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη την ‘ανασυγκρότηση’ του ΣΥΡΙΖΑ

Συμμαχία ναι, προοδευτική όχι...

«Διασκεδαστική η αγωνιώδης προσπάθεια ‘ανασυγκρότησης’ στον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτή την φράση σχολιάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη το εγχείρημα άλλοτε ‘μετασχηματισμού’, άλλοτε ‘ανασυγκρότησης’ και άλλοτε ‘διεύρυνσης’, όπως λένε, στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως παράτα περί του αντιθέτου λεχθέντα, ουδείς από τη δημοκρατική παράταξη προσχώρησε στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μετά από τις εκλογές.

«Αφού τους περισυνέλεξαν πριν ένα χρόνο τουλάχιστον, αφού τους ξανά – ανακοίνωσαν για πολλοστή φορά, τώρα κάποιοι αποφάσισαν και το είπαν απερίφραστα ότι δεν τους θέλουν!», λένε, επισημαίνοντας παράλληλα ορισμένα ‘νόστιμα τσιτάτα’ που δείχνουν κατά τους ίδιους πλήρη σύγχυση. «Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε σε συνέντευξή του, ότι ‘δε θα ασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά η Σοσιαλδημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ’!», λένε, ευχόμενοι στην Κουμουνδούρου «καλά ξεμπερδέματα».

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε στον Σκάι και ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η συμμαχία μπορεί να λέγεται προοδευτική, δεν είναι όμως», είπε, επισημαίνοντας για παράδειγμα την παρουσία στις πρώτες θέσεις του Απόστολου Γκλέτσου που έλεγε προδότες αυτούς που έφεραν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, έκανε λόγο για μία συμμαχία όπου δεν υπάρχει πρόοδος, αλλά διαχείριση και συσπείρωση εξουσίας, χρησιμοποίηση της συνωμοσιολογίας, του λαϊκισμού και άλλων παλαιοκομματικών εργαλείων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος. «Αντί να ρωτάτε εμάς, γιατί δεν ρωτάτε τον κ.Τσίπρα πόσο προοδευτικός είναι, όταν στεγάζει στη δήθεν προοδευτική συμμαχία τους ΑΝΕΛ και τον Απόστολο Γκλέτσο, που μοίραζε πασχαλινά αρνιά μόνο σε Έλληνες και παραιτήθηκε από δήμαρχος Στυλίδας εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών;», ρώτησε μιλώντας στο Ράδιο Θέμα. Ο ίδιος μάλιστα, διερωτήθηκε με αφορμή τις ‘μεταγραφές’ που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ «πόσο ΠΑΣΟΚ είναι κάποιοι που έχουν αποχωρήσει από τον χώρο μας εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια», παραδεχόμενος πάντως σε άλλο σημείο της συνέντευξης ότι και το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται μία δυναμική επανεκκίνηση με νέες αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.