ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέλεια της Βουλής

Συντυχάκης: «Το νομοσχέδιο είναι ο «θάνατος» του δανειολήπτη και η «ζωή» των τραπεζών»

Το νομοσχέδιο «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων», συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, τόνισε πως «το νομοσχέδιο είναι απορριπτέο στο σύνολό του για το Κομμουνιστικό Κόμμα. Η επιτυχία του "Ηρακλή" είναι ο θάνατος των δανειοληπτών και η ζωή των τραπεζών», και πρόσθεσε πως «δεν μπορούν να σχεδιαστούν και τα δύο, δηλαδή η αναβάθμιση των τραπεζών και η ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «το νομοσχέδιο συνιστά έμμεση κρατική χρηματοδότηση, δηλαδή καραμπινάτη ανακεφαλαιοποίηση» και πως «η χρηματοδοτική κάλυψη θα αφορά τα δάνεια που είναι υψηλών εγγυήσεων, που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα αφορά στεγαστικά δάνεια που συνοδεύονται με υποθήκη. Άρα, λοιπόν, τον λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει ο λαός, τόσο με την ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όσο και με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για να βγουν τα σπασμένα της νέας ενίσχυσης των τραπεζών».

Ο κ. Συντυχάκης σημείωσε «πως το ΚΚΕ επαναφέρει τις προτάσεις του για λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών δανειοληπτών, οι οποίες «κινούνται στην κατεύθυνση μετάθεσης του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.