ΕΛΛΑΔΑ

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ

«Τα εισαγγελικά εντάλματα ήταν μεταγενέστερα από τις πράξεις των αστυνομικών»

Αυθαιρέτησε η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Ινδαρέ, Θοδωρή Μαντά, καθώς -όπως επισημαίνει- οι οι εισαγγελικές εκθέσεις για έρευνα στην οικία του Δημήτρη Ινδαρέ ήρθαν μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και τις βίαιες συλλήψεις του σκηνοθέτη και των γιων του από τους αστυνομικούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Μαντάς επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη και υπογράμμισε ότι ναι μεν υπήρξε εισαγγελική εντολή να μπει η αστυνομία στην οικία Ινδαρέ, ωστόσο αυτή ήρθε μεταγενέστερα των όσων συνέβησαν.

Ακατανόητη η εμπλοκή της οικογένειας Ινδαρέ

«Έχουμε μια απροσδόκητη και ακατανόητη κατά τη δική μας εκδοχή, εμπλοκή της οικογένειας σε ένα θέμα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί. Έχουμε μια κατάληψη στην οδό Ματρόζου, μεσοτοιχία με την ιδιόκτητη κατοικία του κ. Ινδαρέ. Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται ξημερώματα προκειμένου να ελευθερωθεί το κτήριο και ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί ζητούν από τον ιδιοκτήτη να επιτρέψει από το σπίτι του τη διέλευση, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας και από εκεί και μετά, στην ταράτσα του υπό κατάληψη κτηρίου», σημείωσε ο κ. Μαντάς.

Η οικογένεια Ινδαρέ θα δικαιωθεί

Αναφορικά με τη θέση της Αστυνομίας ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες, ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ υποστηρίζει ότι αυτές είναι σε μεταγενέστερο χρόνο. «Επιβεβαιώνω, αλλά, σε χρόνο μεταγενέστερο υπήρξε το ένταλμα. Οι εισαγγελικές παραγγελίες και οι δύο εκθέσεις, είναι σε χρόνο μεταγενέστερο. Η μία αφορά στην έρευνα στην οικία Ινδαρέ, έπεται της συλλήψεως του πατέρα και των γιων του και το άλλο είναι που αφορά στην κατάληψη. Εμείς δεν λέμε ότι δεν παρίσταται εισαγγελέας ή δεν υπέγραψε την παραγγελία», τονίζει.

Τέλος, ο κ. Μαντάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικογένεια θα δικαιωθεί σημειώνοντας ότι τέτοιες ποινικές δικογραφίες δεν αντιμετωπίζονται με πολιτικές προσεγγίσεις και αναλύσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.