ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι πρόταση, απλά λέμε ‘ναι’ και στους τρεις...

Το ‘μπαλάκι’ στην κυβέρνηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μπορεί στελέχη της ΝΔ να καταλογίζουν στην Φώφη Γεννηματά ότι «προτείνει τρεις – τρεις τους Προέδρους της Δημοκρατίας» ως να πρόκειται για... σαμπουάν με μαλακτικό, στην Χαριλάου Τρικούπη όμως επιμένουν ότι και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσωπα που πληρούν τους όρους που έχουν μπει στο τραπέζι της συζήτησης από τους ίδιους εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Επιπλέον, ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται για πρόταση της Φώφης Γεννηματά, αλλά για επιλογές που εφόσον γίνονταν, θα στηρίζονταν αναφανδόν από το Κίνημα Αλλαγής. Πετούν έτσι το γάντι, στην κυβέρνηση, από την οποία αναμένεται εξάλλου η πρόταση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Θέλουμε προοδευτικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επέμεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Μας ρωτάει λοιπόν ο ένας : θα ψηφίζατε τον κ.Βενιζέλο; Η απάντηση είναι: ναι, θα τον ψηφίζαμε. Θα ψηφίζατε τον κ. Παπανδρέου; Ναι, θα τον ψηφίζαμε. Θα ψηφίζατε τον κ. Σημίτη; Προφανώς. Δεν πρότεινε αυτά τα τρία πρόσωπα η κα. Γεννηματά. Είπε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ΠτΔ», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας» και πως αυτή πρέπει να επιλέξει με ποια λογική θα πορευθεί και τι πρόσωπο θέλει να έχει ως επικεφαλής της ελληνικής Δημοκρατίας. Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ‘κολλάει’ στην επιλογή, προτιμώντας στην πραγματικότητα τον Προκόπη Παυλόπουλο από ένα πρόσωπο που θα προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη αρνούνται ότι η όλη συζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής. Αντίθετα, υποβαθμίζουν και τα ήδη υπάρχοντα, απαντώντας σε χαμηλούς τόνους στην κριτική του Παύλου Γερουλάνου που συνεχίζεται και μετά από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχουν ζητήματα προσωπικά, υπάρχουν ζητήματα πολιτικά», λένε, επιμένοντας πως αν υπάρχει μία πρόταση στο εσωτερικό του κόμματος με ενδιαφέρον, πάντοτε επιδιώκεται η σύνθεση και προχωρούν όλοι μαζί με αυτή την πρόταση. Αφήνουν, λοιπόν, να εννοηθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και δεν υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση αυτή τη στιγμή στο τραπέζι…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. harko 11:30 13/12/2019

    Η καλύτερη λύση για τον Σύριζα είναι να εγκαταλείψει τον Πάκη και να προτείνει για ΠτΔ τον…Τζουμάκα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.