ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές με την πολιτική ηγεσία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

To Σαράγεβο επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

O πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφθηκε τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη (6-8 Δεκεμβρίου), όπου είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Željko Komšić, συζήτησε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και τη στήριξη της Ελλάδας αλλά και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην άμεση ένταξη όλης της περιοχής προς όφελος της ειρήνης, της ανάπτυξης και της σταθερότητας. Με την ευκαιρία, ενημέρωσε τον Βόσνιο Πρόεδρο, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στη Λιβύη. Συναντήθηκε επίσης με τον π. Πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και π. Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Zlatko Lagumziya και αντάλλαξαν απόψεις για την στρατηγική των προοδευτικών δυνάμεων στην περιοχή σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σαράγεβο, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε Φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να είναι κομμάτι της ΕΕ και η Ελλάδα ως ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης θα συνεχίσει να μάχεται για την ένταξη τους».

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επισκέφτηκε επίσης το Κτήριο Φιλίας Ελλάδας - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης που στεγάζει το Συμβούλιο Υπουργών της χώρας, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές την εποχή του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας και ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Ελληνικής Κυβέρνησης με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.