ΚΟΣΜΟΣ

Οργή του τουρκικού ΥΠΕΞ για Κογκρέσο και Βουλή Αντιπροσώπων

Τουρκία κατά των ΗΠΑ: «Καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις μας, υπονομεύουν την ειρήνη»

Επίθεση στις ΗΠΑ για τις αποφάσεις και τα νομοσχέδια του Κογκρέσου και της Βουλής των Αντιπροσώπων εξαπέλυσε εκ νέου η πλευρά της Τουρκίας, δια του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ότι, με τις αποφάσεις τους, επιχειρούν να υπονομεύσουν τη συμμαχία Άγκυρας - Ουάσινγκτον, αλλά και τις προσπάθειες για ειρήνη στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο!

«Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις κοντόφθαλμες πολιτικές φιλοδοξίες των Αμερικανικών πολιτικών κατά τη συνήθη διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Κοντόφθαλμες οι αποφάσεις στις ΗΠΑ

«Η έγκριση των νομοσχεδίων για τον προϋπολογισμό του 2020 των αμερικανικών ομοσπονδιακών θεσμών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία των ΗΠΑ, μαζί με ορισμένα έγγραφα που στρέφονται κατά της χώρας μας, αποτελούν προϊόν των κινήτρων των μελών του Κογκρέσου να καταστρέψουν τις διμερείς σχέσεις μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις κοντόφθαλμες πολιτικές φιλοδοξίες των Αμερικανικών πολιτικών κατά τη συνήθη διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Τα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ καταρχήν μειώνουν το κύρος τους και χάνουν την αξιοπιστία τους με το να γίνονται εργαλείο κάποιων συναδέλφων τους εχθρών της Τουρκίας που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την έννοια της συμμαχίας.

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την άδικη μη μεταφορά των αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, καθώς και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις δυνατότητες συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο, οι κύκλοι αυτοί θα συνειδητοποιήσουν ότι οι προσπάθειές τους καταστρέφουν πρωτίστως τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.