ΚΟΣΜΟΣ

Περιλαμβάνει τροποποιήσεις

Βρετανία: «Αύριο συζητείται το νομοσχέδιο για το Brexit»

Τροποποιήσεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το Brexit που κατέθεσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον και ορίζει ως ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ την 31η Ιανουαρίου.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα γίνει αύριο, Παρασκευή, και αναμένεται ότι θα υπερψηφιστεί επί της αρχής πριν το κλείσιμο της Βουλής για τα Χριστούγεννα. Μετά τις γιορτές θα συνεχιστεί η νομοθετική διαδικασία.

Στο κείμενο, ο Μπόρις Τζόνσον έχει αφαιρέσει από το κοινοβούλιο τη δυνατότητα να απαιτήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου πέρα από την 31η Δεκεμβρίου 2020. Κάτι τέτοιο προκαλεί αντιδράσεις, καθώς θεωρείται δύσκολο να υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση μέσα σε 11 μήνες.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο αφαιρεί επίσης την υποχρέωση που είχε η κυβέρνηση να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει το στόχο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τη μελλοντική εμπορική σχέση.

Έχει επιπλέον αφαιρεθεί η διάταξη που όριζε ότι μετά από το Brexit το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως τα ορίζει το κοινοτικό δίκαιο. Σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση προαναγγέλλει ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.