ΚΟΣΜΟΣ

«Ανάσα» για τους Αυστραλούς εν μέσω των φονικών πυρκαγιών

Αυστραλία: Βροχοπτώσεις ανακουφίζουν πυρόπληκτες περιοχές

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από τις γιγαντιαίες φονικές πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

«Καλές» βροχές καταγράφηκαν το πρωί στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέτωπα, ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Στη γειτονική Πολιτεία Βικτόρια, εκδηλώθηκαν καταιγίδες από χθες βράδυ συμβάλλοντας να διαλυθούν οι τοξικοί καπνοί των πυρκαγιών, που προκαλούσαν ασφυξία στη Μελβούρνη από την αρχή της εβδομάδας.

Το τοξικό νέφος καθυστερεί το αυστραλιανό τουρνουά Open του τένις. «Οι καταιγίδες βελτίωσαν την ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερο μέρος της Πολιτείας», διαβεβαίωσε η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στη Βικτόρια.

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τις πιο παρατεταμένες βροχοπτώσεις αφότου άρχισε η κρίση των πυρκαγιών στη χώρα, τον Σεπτέμβριο.

«Αν πράγματι συνεχιστούν οι βροχές, θα πρόκειται για τα δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων, αρραβώνων, επετείων, γάμων και αποφοίτησης, όλα μαζί. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας σε ανακοίνωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αφότου ξέσπασε η κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άνθρωποι και κατά εκτιμήσεις ένα δισεκατομμύριο ζώα, 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ έκταση εμβαδού 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων -μεγαλύτερη από αυτήν της Νότιας Κορέας ολόκληρης- καλύπτεται πλέον από αποκαΐδια. Περίπου 30 πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες σήμερα στη Νέα Νότια Ουαλία, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.