ΚΟΣΜΟΣ

Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία

Διαδηλώσεις ενάντια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με... μπόλικη αστυνομική βία

Διαδηλώσεις ενάντια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ξέσπασαν στη Ζυρίχη, κατά τις οποίες σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς, οι οποίοι δείχνοντας... υπερβάλλοντα ζήλο έκαναν χρήση δακρυγόνων, ακόμη και πλαστικών σφαιρών!

Μερίδα διαδηλωτών εκτόξευσε κατά της αστυνομίας από μπουκάλια και πυροτεχνήματα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και χρήση αντλιών νερού υπό πίεση. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε ένας διερχόμενος από πυροτέχνημα και ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν τρεις συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν χθες το απόγευμα, με γενικό σύνθημα «Η Ζυρίχη εναντίον του WEF». Οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία σε δρόμους κοντά στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί κόμβο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Πέραν της αντίθεσής τους στο ραντεβού των παγκόσμιων ηγετών επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στο Νταβός, οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση αξίωσαν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αρκετοί διαδηλωτές κράταγαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε την κλιματική κρίση». Στις βιτρίνες αρκετών καταστημάτων γράφτηκαν συνθήματα όπως «τσακίστε το WEF».

Παρότι οι διοργανωτές απηύθυναν έκκληση να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια, η αστυνομία επισήμανε πως ορισμένοι από τους συμμετέχοντες άναψαν πυροτεχνήματα εν μέσω πλήθους, συμπεριλαμβανομένων διερχόμενων και περίεργων, και προκάλεσαν φθορές αξίας «χιλιάδων ελβετικών φράγκων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.