ΚΟΣΜΟΣ

Βάζει «φωτιές» ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Δίκη Τραμπ: «Καίει» τον Αμερικανό πρόεδρο το βιβλίο του Τζον Μπόλτον

Σε μπελάδες βάζει τον Ντόναλντ Τραμπ το βιβλίο του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζόν Μπόλτον, που αποκαλύπτει γεγονότα που «καίνε» τον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό πρόεδρο, όσο κι αν η υπεράσπισή του επιδιώκει να αγνοήσει!

Οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις χθες στην Γερουσία, προκειμένου να επιτρέψουν την κατάθεση μαρτύρων στην δίκη για την παραπομπή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την άλλη μεριά, η υπεράσπισή του αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τις αποκαλύψεις από τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.

Ο Μπόλτον αποτέλεσε το πρόσωπο του ενδιαφέροντος στην χθεσινή δεύτερη ημέρα ανάπτυξης των επιχειρημάτων υπεράσπισης του προέδρου Τραμπ, μέσω των όσων περιγράφει στο βιβλίο του, το οποίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», στο βιβλίο αυτό περιγράφονται αποκαλύψεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον πυρήνα της κατηγορίας κατάχρησης εξουσίας που έχει απαγγελθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του προέδρου Τραμπ.

Ο Μπόλτον γράφει στο βιβλίο του, πως ο Τραμπ του είπε πως ήθελε να παγώσει την αμυντική βοήθεια οικονομικού ύψους 391 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία, μέχρι το Κίεβο να βοηθήσει στις έρευνες για τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ δήλωσαν μετά από επτά ώρες ανάπτυξης της νομικής επιχειρηματολογίας τους, ότι θα ολοκληρώσουν σήμερα την παρουσίαση των βασικών σημείων νομικής υπεράσπισης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ένας μετριοπαθής γερουσιαστής που έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές να υποστηρίξουν την κλήτευση του Μπόλτον προκειμένου να καταθέσει στην δίκη.

Αν η εκτίμηση του Ρόμνεϊ επαληθευτεί, τότε, οι Δημοκρατικοί θα έχουν την αριθμητική πλειοψηφία για να καλέσουν προς κατάθεση τον Μπόλτον ενώπιον της Γερουσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.