ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ η εκλογή Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Δριμεία κριτική για την ‘προβλέψιμα δεδομένη’ κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε έμπρακτη απόδειξη ότι εννοούν όσα λένε περί εθνικής συναίνεσης θα προχωρήσουν σήμερα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, αφού δια της ψήφου των βουλευτών τους θα στηρίξουν την πρόταση του πρωθυπουργού προκειμένου επόμενη -και πρώτη γυναίκα- Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Την ίδια ώρα όμως, η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει την κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση για κάθε κίνησή της για την οποία εκτιμά ότι δεν είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

Ειδικότερα, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Σώμα της εθνικής αντιπροσωπείας, και πάντως θα ψηφιστεί από σύσσωμα τα μέλη της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. Υπήρξε άλλωστε ομόφωνη η απόφαση για θετική στάση στην πρόταση του πρωθυπουργού στη σχετική συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος προ ημερών, μία συνεδρίαση που έληξε υπό τον ήχο χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους. Αν όμως στο θέμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση έδειξε κατά το Κίνημα Αλλαγής τη δέουσα διάθεση για συναίνεση, δεν έκανε το ίδιο στους χειρισμούς της για κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά, επιλέγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάει στην συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να έχει συγκαλέσει προηγουμένως το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να εκπονηθεί εθνική γραμμή. Στη συνέχεια, η Χαριλάου Τρικούπη μίλησε για ‘αμηχανία’ εκ μέρους του πρωθυπουργού, αλλά και για ‘προβλέψιμα δεδομένη’ κυβέρνηση.

Ακόμα και χθες, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μία ‘τυπική, διπλωματική, ευχαριστήρια επιστολή’, όπως την αποκαλούν στο Κίνημα Αλλαγής, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αμυντική συμφωνία, ως απόδειξη της επιτυχίας του πρόσφατου ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, απάντησε άμεσα η ίδια η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. «Είναι προφανές από το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, ότι τα ευχολόγια και οι συστάσεις περισσεύουν, ενώ απουσιάζουν εντελώς συγκεκριμένες αναφορές για τις πρόσφατες προκλητικές, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, παρατηρώντας ότι στην εν λόγω επιστολή, ουσιαστικά ο θύτης εξισώνεται με το θύμα. «Από νουθεσίες του τύπου ‘βρείτε τα’ έχουμε χορτάσει. Από τους συμμάχους απαιτούμε επί τέλους, καθαρή θέση και έμπρακτη στήριξη», είπε, τονίζοντας ότι αυτή δεν επιτυγχάνεται όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται ως ‘προβλέψιμα δεδομένη’…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.