ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για την συμφωνία ΗΠΑ-Ελλλάδας για τις βάσεις

Γεννηματά: «Η κυβέρνηση από τις μεταρρυθμίσεις πέρασε στις διευθετήσεις»

«Κοκορομαχία των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα τις κρίσιμες ώρες για τα εθνικά», κατήγγειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά παρεμβαίνοντας απόψε στη συζήτηση στη Βουλή.
«Εκπλήσσομαι. Ζούμε εξαιρετικά κρίσιμες ώρες για τα εθνικά μας θέματα. Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους εμάς, τουλάχιστον στον τομέα αυτό, να συνεννοηθούμε και να χαράξουμε μια εθνική γραμμή.

Έχω ζητήσει, κατ΄επανάληψη να συγκληθεί συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ακριβώς για να μπορέσουμε να συζητήσουμε ανοιχτά μεταξύ μας και να συμφωνήσουμε, επιτέλους σε μια κοινή γραμμή για να εμπνεύσουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και να εκπέμψουμε προς τους εταίρους και τους συμμάχους και προς όλη τη διεθνή κοινότητα ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και πυγμής», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Αντί γι΄αυτό, βλέπω σήμερα ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγουν να στήσουν μια κοκορομαχία σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Στην πραγματικότητα επιχειρούν να κρύψουν, πίσω από βαριές κουβέντες και κούφια λόγια, τις ενοχές που φέρουν και οι δύο. Τις μεγάλες ευθύνες που έχουν γιατί, από το καλοκαίρι σχεδόν του 2015, μέχρι σήμερα , είμαστε φοβερά προβλέψιμοι και δεδομένοι στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις ευθύνες Τσίπρα-Μητσοτάκη διότι με τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας δεν εξασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα.

«Γιατί πανηγυρίζουμε συνεχώς; Επειδή παραμένουν εδώ όλες οι δεσμεύσεις στην οικονομία; Στο υπερταμείο της υποτέλειας; Στο προσφυγικό; Και μήπως δεν ήξερε η κυβέρνηση Τσίπρα, που διαπραγματευόταν αυτή τη συμφωνία, ποια ήταν η πραγματική κατάσταση με την Τουρκία; Αν την υποβάθμισε κακώς. Αλλά αυτοί τη διαπραγματεύτηκαν. Και έχουν τεράστια ευθύνη και βεβαίως έχει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα που την επικυρώνει, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η κ. Γεννηματά σχολίασε την αντιπαράθεση για το ποδόσφαιρο. «Ήρθαν εδώ να καταναλώσουν τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησής τους στο ποδόσφαιρο. Μια είναι η αλήθεια. Τα κάνατε μπάχαλο.

Γι΄αυτό αποχωρήσαμε. Σας καταγγείλαμε για όλη σας την πολιτική, όλους τους τελευταίους μήνες και όχι μόνο για τη ρύθμιση που φέρατε προχθές. Γι' αυτό αρνηθήκαμε να είμαστε εδώ και να νομιμοποιήσουμε αυτές τις επιλογές. Και αφού τα κάνατε μπάχαλο, έρχεστε εκ των υστέρων να εξαπολύσετε, από το βήμα της Βουλής, αόριστες απειλές. Μια είναι η αλήθεια. Μπήκατε στις διευθετήσεις κύριε Μητσοτάκη. Από τις μεταρρυθμίσεις στις διευθετήσεις. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό το συμπέρασμα έχει βγάλει ο ελληνικός λαός, τις τελευταίες δύο ημέρες. Και ότι και κάνετε εδώ δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε αυτές τις εντυπώσεις.

Εμείς είχαμε προβλέψει ότι η δήθεν απρόβλεπτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Δεξιάς και της ανοίγει το δρόμο να επιστρέψει. Ιδού τα αποτέλεσματα λοιπόν και στα εθνικά ακόμα και στο ποδόσφαιρο. Λυπάμαι πάρα πολύ», είπε η κ. Γεννηματά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.