ΚΟΣΜΟΣ

Επί ποδός οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπτύξει εμβόλιο κατά του κοροναϊού!

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (NIH) άρχισαν να αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα, ένα έργο που θα διαρκέσει μήνες, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υγείας.

"Αρχίσαμε ήδη την ανάπτυξη ενός εμβολίου στα NIH και μαζί με συνεργάτες", δήλωσε ο Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο Άντονι Φόσι συμφώνησε ότι είναι πιθανόν η επιδημία να υποχωρήσει προτού το εμβόλιο ετοιμαστεί, όπως συνέβη κατά την επιδημία του SARS (του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) το 2002-2003.

Θα χρειαστούν τρεις μήνες για να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή Φάσης Ι, στη συνέχεια τρεις μήνες για να ληφθούν στοιχεία, προτού ενδεχομένως ξεκινήσει μια κλινική δομική Φάσης ΙΙ σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, είπε ο γιατρός.
Αλλά "προχωράμε σαν να πρέπει να αναπτύξουμε το εμβόλιο", είπε. "Εξετάζουμε το χειρότερο από τα σενάρια, στην περίπτωση που αυτό γίνει μια μεγαλύτερη επιδημία".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.