ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πύραυλοι έπληξαν αμερικανική βάση

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στο Ιράκ, όπου μέσα σε λίγες μόνο ημέρες επαναλήφθηκε το σκηνικό ρίψης πυραύλων κοντά σε αμερικανική βάση. Το σκληρό «πόκερ» συνεχίζεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, με τις απειλές να μην έχουν σταματημό.

Ρίψη τουλάχιστον δύο πυραύλων Κατιούσα σημειώθηκε στη βάση Τάτζι, στα βόρεια του Ιράκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για βάση στην οποία βρίσκεται σημαντικός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών, γεγονός που την καθιστά στόχο για τις υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές μονάδες μαχητών.

Στη συγκεκριμένη βάση φιλοξενούνται και στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Τουλάχιστον ένα μέλος του ιρακινού στρατού τραυματίστηκε. Την επίθεση επιβεβαίωσε αξιωματούχος του ιρακινού στρατού.

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, είναι πιθανό το χτύπημα να προέρχεται από το Ιράν, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Η είδηση περί νέας επίθεσης κάνει τον γύρο των μεγαλύτερων δικτύων ανά τον κόσμο προκαλώντας ζωηρό προβληματισμό για το μέλλον των διεθνών ισορροπιών.

Το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να επιτεινεί την αγωνία της διεθνούς κοινότητας. Πριν από μία - περίπου - εβδομάδα η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Μετά τις επιθέσεις εκείνες δύο ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.