ΕΛΛΑΔΑ

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

ΚΝΕ: «Ακύρωση τώρα της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις»

Σε «συναγερμό» για τη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, τη στιγμή «που πυκνώνουν οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας», καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη «να δυναμώσουν η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει:

«Όταν βάζουν φωτιά στο σπίτι ή στη γειτονιά σου, το σίγουρο είναι πως ούτε στηρίζεις ούτε “βγάζεις λάδι” τους εμπρηστές! Αντιθέτως, παλεύεις να σβήσεις τη φωτιά και να προστατέψεις τη ζωή σου. Όταν αυτή η φωτιά “τυλίγει” τη χώρα σου, τότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σημάνεις ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας, το “φιτίλι” που καίει επικίνδυνα στη γειτονιά μας επιβάλλουν να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ιδιαίτερα, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την “εμπρηστική” πολιτική που ακολουθούν, “φουντώνουν” κι άλλο τη φωτιά!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων, έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, αλλά και σε στόχο, σε “μαγνήτη” επιθέσεων ή αντιποίνων.

ΤΩΡΑ να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Τι περιλαμβάνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ;

Ουσιαστικά, παραχωρεί ΟΛΑ τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια είναι στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επεκτείνοντας το εύρος των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, που μετατρέπεται απ' άκρη σ' άκρη σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο!

Ειδικά ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, που διαχρονικά έχει χρησιμοποιηθεί από τους ΝΑΤΟικούς στους πολέμους και τις επεμβάσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας (1999), του Αφγανιστάν (2001), του Ιράκ (2003), της Λιβύης (2011), της Συρίας (2011) κ.λπ.

Ήξερες ότι…

Έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αράξου στην Αχαΐα, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες!

Γιατί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ δεν αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και ειρήνης;

"Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη θα αναγκάσει τη Ρωσία να στοχοποιήσει τις χώρες που τους φιλοξενούν", Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας.

"Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον…", Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας.

"Αν προκύψει πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας…", Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδεικνύεται ότι ασφάλεια και ΝΑΤΟ είναι έννοιες ασύμβατες!

Υπάρχει πείρα:

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, “κρατάνε το φανάρι” της τουρκικής επιθετικότητας και δρομολογούν σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Κύπρο, μεταξύ άλλων και ως “αντάλλαγμα” για να παραμείνει στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο η Τουρκία.

Τη “σταθερότητα” που εξασφαλίζει το ΝΑΤΟ την δοκιμάζει δεκαετίες τώρα ο λαός της Κύπρου, με την τουρκική κατοχή στο νησί και σήμερα με τα σχέδια οριστικής διχοτόμησης υπό ΝΑΤΟική “ομπρέλα”.

Την “ασφάλεια” που “εγγυώνται” το ΝΑΤΟ και η ΕΕ την έχουν νιώσει στο πετσί τους οι λαοί των Βαλκανίων, με τον βομβαρδισμό και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τη διαρκή υποδαύλιση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων κ.λπ.

Ήξερες ότι…

Η κυβέρνηση, το 2019, έδωσε 4,3 δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικές ανάγκες και εξοπλισμούς, τη στιγμή που μείωσε τις δαπάνες για την Υγεία κατά 182 εκατ. ευρώ και κατά 50 εκατ. ευρώ τις δαπάνες για τις σχολικές υποδομές!

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τον αυθαίρετο καθορισμό θαλάσσιων ζωνών από την Τουρκία στην Ανατ. Μεσόγειο, που “αγνοεί” την ύπαρξη του Καστελόριζου, της Ρόδου, της Καρπάθου, ακόμα και της Κρήτης (!), η συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για τον αγωγό "EastMed", ο οποίος εντάσσεται στον “ενεργειακό πόλεμο” των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Γερμανία, αλλά και η απροκάλυπτη στήριξη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στην πολιτική των ΗΠΑ και τις πολεμικές απειλές του Τραμπ εναντίον του Ιράν, μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τον λαό και τη νεολαία.

Επιβεβαιώνεται ότι ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να μείνουν αδρανείς όσο στη γειτονιά μας κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, όσο βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στα σχέδια και τις αντιπαραθέσεις για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής, αγορών, δρόμων και πηγών Ενέργειας, στο πλαίσιο ευρύτερων ανακατατάξεων στον συσχετισμό δυνάμεων παγκόσμια.

Κανένας εφησυχασμός!

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζουν να εφησυχάζουν και να κοροϊδεύουν τον λαό και τη νεολαία, ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προς το συμφέρον του λαού, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για κανένα θέμα, και πολύ περισσότερο για τη διασφάλιση της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ειδικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν μιλάει για “πάγωμα” της ψήφισης της συμφωνίας για τις βάσεις, τη στιγμή που την προετοίμασε, την επεξεργάστηκε και φέρει την υπογραφή δικών του υπουργών!

Ο λαός και η νεολαία να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις!

Τώρα να δυναμώσει η πάλη:

- Για να ακυρωθεί η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

- Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

- Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Για να μη μεταφερθούν στον Άραξο ή αλλού πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

- Για να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

- Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.