ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Κινέζοι

Κοροναϊός: Χτίζουν νοσοκομείο για τους ασθενείς μέσα σε 10 μέρες!

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσπαθούν να κατασκευάσουν οι τοπικές Αρχές το ολοκαίνουργιο νοσοκομείο στην Ουχάν της Κίνας, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον χρόνο.

Στο νοσοκομείο αυτό θα νοσηλεύονται όσοι μολυνθούν από το νέο κοροναϊό, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης έχουν λυγίσει υπό το βάρος των εκατοντάδων κρουσμάτων, καθώς τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανέρχονται σε 830 και οι νεκροί σε 26.

Το νέο νοσοκομείο κατασκευάζεται με προκάτ κτίσματα γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής και βρίσκεται στα περίχωρα της Ουχάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το νοσοκομείο θα διαθέτει 1.000 κλίνες, θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η κατασκευή ανάμενεται να τελειώσει στις έξι μέρες, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση του εξοπλισμού και των ιατρικών μηχανημάτων.

Στο σημείο εργάζονται πυρετωδώς 35 εκσκαφείς και δέκα μπουλντόζες, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων και διεθνών ΜΜΕ.

Η Ουχάν των 11 εκατ. κατοίκων κι άλλες εννέα πόλεις στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε καραντίνα και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό λένε ότι οι ασθενείς σχηματίζουν τεράστιες ουρές επί ώρες στα νοσοκομεία για να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον φονικό κοροναϊό ή για θεραπεία. Όπως λένε δεν επαρκούν οι ειδικές στολές προστασίας κι ότι σε ορισμένους γιατρούς δόθηκαν οδηγίες να μην πάνε στη δουλειά τους για να μην κολλήσουν τον ιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.