ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καταψηφίζουμε τη συμφωνία για τις βάσεις γιατί δεν θέλουμε νέο Ιράκ, νέο Αφγανιστάν, νέα Συρία, νέα Γιουγκοσλαβία, νέα σφαγεία, νέα πραξικοπήματα»

Κουτσούμπας: «Ρίχνετε τον λαό στη φωτιά του πολέμου για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων»

«Καταψηφίζουμε τη συμφωνία για τις βάσεις γιατί δεν θέλουμε νέο Ιράκ, νέο Αφγανιστάν, νέα Συρία, νέα Γιουγκοσλαβία, νέα σφαγεία, νέα πραξικοπήματα, νέες καραβιές προσφύγων», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις βάσεις, τονίζοντας πως «ρίχνουν τον λαό στη φωτιά του πολέμου για να κερδίσει μερίδια μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κουτσούμπα

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ξέρετε ότι το ΚΚΕ δεν τοποθετείται ευκαιριακά. Αυτό, δε σημαίνει, πως δεν παίρνουμε υπόψη μας την κάθε περίοδο, δηλαδή σήμερα, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τη διαφαινόμενη περαιτέρω όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή.

Υπολογίζοντας και όλους αυτούς τους παράγοντες θα καταψηφίσουμε την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία.

Μάλιστα, αυτή την απαράδεκτη συμφωνία, την ονομάσατε, από κοινού με την κυβέρνηση των ΗΠΑ «αμυντική»!!! Τίποτα πιο ψεύτικο από αυτόν τον τίτλο.

Ουσιαστικά, έρχεστε εδώ για να δικαιώσετε τα «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη.

Να συνεχίσετε την αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη διακυβέρνηση Τσίπρα. Γεγονός, για το οποίο πανηγυρίζετε όλοι.

Και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αμερικάνικη πρεσβεία και όλα τα αστικά επιτελεία, τα οποία, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, επαναλαμβάνουν -για να μην ξεχνιόμαστε- ότι «την αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ την πιστώνεται και ο Τσίπρας».

Δεν έχουμε αντίρρηση με αυτήν την ανάλυση.

Είναι μία πλευρά της ελληνικής μας πραγματικότητας, η οποία αποδεικνύει ότι στα «μεγάλα» ζητήματα, στη στρατηγική των συμφερόντων μιας διεφθαρμένης άρχουσας τάξης, συμπλέουν σήμερα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Είστε -για να χρησιμοποιήσω και μία ορολογία οικεία με τη δική σας- «δεδομένοι» και «προβλέψιμοι» για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους.

Αυτό συμβαίνει, ακριβώς γιατί έχετε την ίδια πυξίδα:

Το δόγμα που λέει πως όσα περισσότερα δίνουμε στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τόσο καλύτερα προστατεύεται η χώρα, όπως λέτε, έχει πολλαπλά χρεοκοπήσει.

Το ξέρετε καλύτερα, πρώτα απ' όλους εσείς, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

- Τι άλλο δείχνει η υπογραφή του παράνομου και απαράδεκτου τουρκολιβυκού συμφώνου;

- Τι άλλο δείχνει η λογική του Πόντιου Πιλάτου που αναπαράγεται με κάθε αφορμή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;

Και δε θα σταματήσουμε να θυμίζουμε, ότι η νέα αυτή ελληνοαμερικανική συμφωνία που συζητάμε σήμερα, έχει δίπλα στην σφραγίδα της ΝΔ και αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα θυμίσω μόνο το ταξίδι Τσίπρα στον “διαβολικά καλό” Τραμπ, την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, με αποκλειστικό αντικείμενο την πιο αναβαθμισμένη συμμετοχή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο.

Ακολούθησαν, η επέκταση της βάσης της Σούδας καθώς και η -εδώ και καιρό- λειτουργία όλων των βάσεων, τα οποία επικυρώνει, πλέον και τυπικά, η συμφωνία που σήμερα συζητάμε.

- Πρόκειται για τις αμερικάνικες βάσεις στο Στεφανοβίκειο.

- Πρόκειται για την εγκατάσταση αμερικάνικων drones - σαν αυτά που δολοφόνησαν πρόσφατα τον Ιρανό στρατηγό - στο κέντρο της Ελλάδας, στη Λάρισα.

- Πρόκειται επίσης για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που επίσης έχει γίνει κέντρο ΝΑΤΟϊκών διερχομένων τα τελευταία χρόνια.

- Ενώ, δεν έχει διαψευστεί, ότι σε υποδομές, όπως στον Άραξο, έχουν γίνει οι εργασίες για να φιλοξενηθούν ακόμα και πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Αυτήν την προίκα, όντως άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Και αυτή βέβαια, τη συνεχίζει μετά χαράς. Άλλωστε τη ΝΔ την ξέρουμε δεκαετίες τώρα. Πιστή φίλη και εταίρος των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Με συνέπεια και συνέχεια ακολουθεί αυτή την πολιτική, την οποία με συνέπεια ανέκαθεν κατήγγειλαν οι αριστερές, οι ριζοσπαστικές δυνάμεις. Δεν περίμενε κανένας μας ότι η ΝΔ θα συνετιστεί και θα αλλάξει ρότα στις διεθνείς συμμαχίες της. Τουλάχιστον όσον αφορά εμάς, δεν είχαμε ούτε έχουμε καμιά τέτοια αυταπάτη.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι που προκαλεί και το αίσθημα και τη λογική του λαού μας, των γειτονικών λαών, που έχουν πολλά υποφέρει από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σήμερα μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και για δύο επιπλέον λόγους:

Πρώτον: Σηκώνει τη σημαία δήθεν των ανταλλαγμάτων, την ώρα που μέχρι και τα δέντρα έχουν καταλάβει τι κάνουν οι ΗΠΑ. Αφού, εκφρασμένη στρατηγική των ΗΠΑ, είναι να κρατηθεί πάση θυσία η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, να διατηρηθεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, κόβοντας τις όποιες παρτίδες Τουρκίας - Ρωσίας έχουν αναπτυχθεί τελευταία. Αν δε συμβεί αυτό, ο κίνδυνος είναι, η Ελλάδα να μετατραπεί σε στρατιωτική αιχμή του δόρατος ενάντια στην Τουρκία. Αν συμβεί αυτό που επιδιώκουν, σημαίνει πως η Τουρκία θα πάρει τέτοια ανταλλάγματα, που θα αφορούν σίγουρα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σε αυτή τη στρατηγική, συμπαρατάσσεται και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη.

Δεύτερον: Το δεύτερο επιχείρημα που ακούμε από το ΣΥΡΙΖΑ είναι, να προτείνει λέει, μια αναστολή της ψήφισης της συμφωνίας!!!

Κι εδώ πρόκειται για τουλάχιστον διπλή κοροϊδία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βάζει ζήτημα ούτε αναστολής της λειτουργίας των βάσεων, που θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και μάλιστα στο φουλ, κάνοντας τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκαν.

Αλλά, ας αναρωτηθούμε: Αν, για παράδειγμα, η συμφωνία επικυρωθεί αργότερα, μετά από λίγους μήνες ή 1 και 2 χρόνια, οι βάσεις δεν θα είναι πολεμικά ορμητήρια; Δε θα συνεχίσουν να είναι μαγνήτες επιθέσεων, δε θα συνεχίσουν να σπέρνουν τον όλεθρο και να φέρνουν προσφυγικά ρεύματα;

Τίποτε από όλα αυτά δε θα συμβεί και το ξέρετε όλοι σας πολύ καλά αυτό και οι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εσείς, κύριοι της κυβέρνησης της ΝΔ, επιλέγετε κάποιους δραματικούς τόνους για να νομιμοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Κυρίως απευθύνεστε στον ελληνικό λαό κι όχι στους βουλευτές εδώ μέσα.

Γιατί τον ελληνικό λαό έχετε να πείσετε. Ο ελληνικός λαός είναι κουμπωμένος και διστακτικός, μέχρι ανοιχτά εχθρικός με τέτοιες ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλειά του, την ειρήνη και ανοίγουν το δρόμο για να γίνει σφαγείο στη γειτονιά μας.

Άλλωστε, όπως σωστά διαπιστώνετε, εσείς οι ίδιοι, στις ηγεσίες και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, δεν έχετε κάποιον να πείσετε. Ήδη συμφωνείτε σχεδόν με όλους, με εξαίρεση βέβαια τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να δει καλά την πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί.

Και να κρίνει με αυστηρότητα και καθαρό μυαλό, τι ακριβώς του λέτε να αποδεχτεί. Δηλαδή, την πιο βαθιά και άμεση εμπλοκή του στα ιμπεριαλιστικά δολοφονικά σχέδια.

Λέτε χωρίς τσίπα: «Όσες περισσότερες βάσεις έχουμε, τόσο μεγαλύτερα εμπόδια θα μπαίνουν στην τουρκική επιθετικότητα»!!!

Αν είναι έτσι, πώς γίνεται το τελευταίο 3χρονο, που όντως έχει διευρυνθεί το αμερικάνικο αποτύπωμα στην Ελλάδα, να αυξάνεται συνεχώς, να κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα;

Δεν ξέρετε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο;

Δεν ξέρετε πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ αλλά και η ΕΕ, τόσα χρόνια έχουν ουσιαστικά νομιμοποιήσει την εισβολή και κατοχή από τη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία στην Κύπρο;

Βλέπετε κάτι άλλο, πέρα από ευχολόγια όλων τους για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ;

Κάνετε πως δεν ξέρετε: Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα έχει γερές ΝΑΤΟϊκές πλάτες.

Λέτε ακόμα: «Η συμφωνία είναι αμυντική»... Ποιον δουλεύετε; Και τα μικρά παιδιά σήμερα ξέρουν, πώς οι ΗΠΑ έχουν τα πιο επιθετικά σχέδια, για να αναχαιτίσουν σχέδια των ανταγωνιστών τους, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν.

Αυτά τα σχέδια μυρίζουν μπαρούτι, σαν κι αυτό που ξοδεύεται εδώ και χρόνια στην Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη.

Τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τα βιώνουμε στην χώρα μας και με τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακούσαμε μάλιστα από βουλευτές στην επιτροπή της Βουλής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τις ΗΠΑ υπέρ της ειρήνης!!!!

Έλεος! Εδώ πέρυσι μας έλεγε ότι βάζει τη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, τιμώντας έτσι τη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ. Το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει πάτο!

Μας λέτε επίσης: «Οι βάσεις προστατεύουν την Ελλάδα». Όμως, η άλλη όψη της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανικό και νατοϊκό στρατόπεδο, είναι όσα κρύβετε από τον ελληνικό λαό.

Γιατί δεν του λέτε καθαρά τι δηλώνουν αξιωματούχοι της Ρωσίας, ή πρόσφατα αξιωματούχοι του Ιράν: Ότι οι βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ όπου υπάρχουν, και στην Ελλάδα δηλαδή, είναι στόχος αντιποίνων.

Θεωρούν ότι από το έδαφός τους γίνονται εχθρικές ενέργειες προς τις χώρες τους και έτσι τις αντιμετωπίζουν. Αλήθεια, αυτή είναι η προστασία που προσφέρουν οι βάσεις αυτές στο λαό μας;

Οι βάσεις του ΝΑΤΟ δεν προστατεύουν. Αντίθετα, μόνο στοχοποιούν τη χώρα μας, τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός και στοχοποιείται και πληρώνει.

Την ώρα που από τις τσέπες μας βγαίνουν 4 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, έρχεστε με αυτή τη σημερινή συμφωνία σας και απαλλάσσετε επιπλέον από κάθε τέλος, την προσγείωση, τον ελλιμενισμό ακόμα και τις εργασίες αναβάθμισης στις βάσεις.

Λέτε: «Παίρνουμε τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις»!!! Εμείς βλέπουμε κάτι άλλο: Να παραχωρείται με ευθύνη της κυβέρνησης, στρατιωτικός εξοπλισμός και προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία!

Αλήθεια, ποια κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας διακυβεύονται στο Ριάντ και τις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας; Να παραχωρείται ελληνική φρεγάτα για περιπολίες στα στενά του Ορμούζ και να ψήνεται συμμετοχή με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στη Λιβύη;

Κι αυτό το κάνετε όλοι σας, οι του ευρωατλαντικού τόξου.

Αφού, και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτρέπει την κυβέρνηση να βρει -λέει- την κατάλληλη φόρμουλα για να σταλούν δυνάμεις εκτός συνόρων, αρκεί να είναι υπό την επίσημη σκέπη του ΟΗΕ, της ΕΕ ή ακόμα και του ΝΑΤΟ!

Κι αυτά στο όνομα της «αριστεράς και της προόδου», συνεχίζοντας ασύστολα να ξεφτιλίζετε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, κάθε στρατόπεδο, δύναται να μετατραπεί σε παράρτημα των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων όποτε απαιτηθεί!!!

Ξαναρωτάμε: Τι δουλειά έχουν υποδομές και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται εκτός συνόρων; Όχι μόνο δεν πρέπει να σταλεί, αλλά πρέπει να επιστρέψει και όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήδη υπηρετεί σε άλλες 15 ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Αν κάτι φαίνεται να κλείνει, είναι το deal με την αμερικάνικη βιομηχανία όπλων. Αλλά κι εδώ πάλι λέτε ψέματα.

Η αναβάθμιση των F-16 γίνεται με στόχο την εμπλοκή των μαχητικών αεροσκαφών στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Αυτά ανέφερε το Αμερικάνικο Πεντάγωνο όταν αποφάσισε την αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Ξέρετε μήπως καλύτερα εσείς από την αμερικάνικη κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι η αναβάθμιση αυτών που πληρώνει ο ελληνικός λαός, υπηρετούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;

Τώρα το καινούριο «τάμα του έθνους» επιδιώκετε να γίνουν τα F-35. Χωρίς να είναι δεδομένο καν, αν μπορούν με επάρκεια να συμβάλουν στην άμυνα της χώρας, όπως προβληματίζονται ειδικοί επί του ζητήματος. Και με γνωστό βεβαίως το υπέρογκο κόστος που πάλι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει.

Κυρίες και κύριοι,

Η κρίση στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία, επιβεβαιώνουν, πως το θέμα δεν είναι βασικά μόνο το ύψος των εξοπλισμών αλλά κυρίως ο προσανατολισμός των εξοπλισμών.

Προσανατολισμός, ώστε να υπηρετείται καλύτερα ο ρόλος που έχει αναλάβει η χώρα, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών.

Θα μας πείτε ότι η πρόταση του ΚΚΕ οδηγεί περίπου στην απομόνωση! Γνωστά και παλιά, χιλιοειπωμένα.

Αλήθεια:

- Είναι ή δεν είναι πραγματική απομόνωση να μη προμηθεύεσαι τα οπλικά συστήματα που έχεις ανάγκη σαν λαός, σαν χώρα, αλλά αυτά που υπαγορεύει η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ;

- Είναι ή δεν είναι απομόνωση το γεγονός, πως στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής έχει μαραζώσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία;

- Οι ίδιες οι δηλώσεις ΝΑΤΟϊκών, Αμερικανών, Γερμανών, κυβερνητικών στελεχών, επιβεβαιώνουν, ότι αν γίνει κάτι σήμερα, μια πολεμική εμπλοκή, πάλι θα είμαστε μόνοι μας! Κι αυτό το παραδέχονται ακόμα και στελέχη της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ουσιαστικά όλοι αυτοί περιγράφουν, ακριβώς αυτή την απομόνωση.

Λέτε επίσης ότι είστε σε «διπλωματικό μαραθώνιο». Δεν αμφιβάλλουμε. Δεν συμμεριζόμαστε βέβαια τις υπερφίαλες εκτιμήσεις πως η Τουρκία -όπως λέτε- απομονώνεται!!!

Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι και η αστική τάξη της Τουρκίας, κάνει τα κουμάντα της τριγύρω. Αφήνετε ακόμα να εννοηθεί, ότι την κρίσιμη στιγμή θα υπάρξει, «αμερικάνικη παρέμβαση για αποκλιμάκωση». Αλήθεια: Στα Ίμια δεν είχαμε πάλι τέτοια παρέμβαση;

Όμως, τελικά, ούτε οι 3 ήρωες Έλληνες αξιωματικοί δυστυχώς γλίτωσαν, ενώ η παρέμβαση των ΗΠΑ τότε, ήταν ο καταλύτης για το «γκριζάρισμα» των Ιμίων.

Και ακολούθησε η συμφωνία της Μαδρίτης, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναγνωρίστηκαν νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Τώρα στο λαό μας βάζετε το δίλημμα: «συνεκμετάλλευση ή σύγκρουση;», «συμβιβασμός ή εμπλοκή;». Το λέμε καθαρά: Και το δίλημμα αυτό είναι πλαστό.

Κάθε πλευρά του έχει επικίνδυνες συνέπειες για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη ζωή του ελληνικού λαού. Η όποια σύγκρουση, το όποιο επεισόδιο εμπλοκής, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για μία συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα και το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, με υποχώρηση σε ζωτικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Επίσης ο συμβιβασμός, η συνεκμετάλλευση, η παραχώρηση κάποιων κυριαρχικών δικαιωμάτων για να μη γίνει εμπλοκή και επεισόδιο, για την οποία μιλάνε ήδη στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι δημοσιολογούντες, όχι μόνο δεν σου εξασφαλίζει ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά δυστυχώς, φέρει μόνο το σπέρμα της επόμενης πολεμικής σύγκρουσης και μάλιστα μεγαλύτερης κλίμακας από ένα απλό επεισόδιο.

Σήμερα, όποια συμφωνία και συμβιβασμός κι αν γίνει, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που δεν πρέπει να τα υποτιμάμε ούτε πολύ περισσότερο να τα αποκρύβουμε από τον ελληνικό λαό, να τα αποσιωπούμε.

Δηλαδή:

- Πρώτο, η συμφωνία γίνεται μεταξύ ανταγωνιζόμενων οικονομικών συμφερόντων καπιταλιστικών κρατών.

- Δεύτερο, η συμφωνία θα καθορίζει το ποιοι όμιλοι και ποιο από τα ανταγωνιστικά ενεργειακά μπλοκ, θα αρμέξουν αυτόν τον πλούτο που ανήκει στους λαούς της περιοχής...

- Τρίτο, το μοίρασμα της τράπουλας, έτσι κι αλλιώς, κάποιους θα αφήσει χαμένους, ριγμένους, σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο κλιμακώνονται όλο και πιο επικίνδυνα οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, μεγάλων παικτών διεθνώς. Και μην παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Βλέπετε, άλλωστε, τι γίνεται τώρα στην Λιβύη.

- Τέταρτο: κανείς δεν αποκλείει πως στην πορεία προς μία συμφωνία δε θα περιλαμβάνεται και κάποιο στρατιωτικό επεισόδιο, ακόμα και τυχαία.

Κυρίες και κύριοι,

Η νέα εκδοχή του εφησυχασμού είναι η προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης. Όμως κι εδώ οι παγίδες είναι πολλές.

Όλοι μας θυμόμαστε, για παράδειγμα, πώς το δικαστήριο της Χάγης, νομιμοποίησε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την ανεξαρτησία του προτεκτοράτου του Κοσόβου, κινούμενο σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και ερμηνεύοντάς το εντελώς αυθαίρετα!

Όλα αυτά σημαίνουν πως στο σημερινό διεθνές πλαίσιο, από το οποίο, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να αποκλίνουν, ούτε οι αποφάσεις των διάφορων Διεθνών Δικαστηρίων, παρεμβάλλονται κάθε φορά μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, οι σχεδιασμοί ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, που προωθούν τις δικές τους επιδιώξεις και όχι βέβαια το δίκιο των λαών.

Για την προσφυγή στη Χάγη, επίσης, όλοι μας ξέρουμε, ότι προϋπόθεση είναι, η υπογραφή πρώτα «Συνυποσχετικού» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Τι θα προβλέπει όμως, αυτό το "Συνυποσχετικό"; Θα καταγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών και η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο. Δυστυχώς, με ευθύνη της αστικής τάξης της χώρας, όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των κομμάτων της, η Ελλάδα έχει χωθεί για τα καλά στην δίνη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, στρατευμένη στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρίχνετε το λαό στη φωτιά των πολέμων, με στόχο το πολύ - πολύ να κερδίσουν κάποια μερίδια, μία χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας.

Οι εξελίξεις δείχνουν πως σήμερα η ελληνική εμπλοκή πάει ένα βήμα παραπέρα:

- Με την αποστολή προσωπικού και μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων και την ανάμιξη της Ελλάδας στη στρατιωτική περικύκλωση κυρίως της Ρωσίας

- Με την ενεργή στράτευση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ για να περιοριστεί η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης από τη Ρωσία και να προμηθεύεται ενέργεια από άλλες πηγές προκειμένου να επωφεληθούν οι αμερικάνικες επιδιώξεις. Κομμάτι αυτού του παζλ είναι η συμφωνία για τον Εast Μed.

Επιτρέψτε εδώ και μία κουβέντα για τον έτερο περιφερειακό σύμμαχο της χώρας, το κράτος του Ισραήλ, που ματώνει διαχρονικά τον Παλαιστινιακό λαό και του κλέβει την πατρίδα του, τα εδάφη του και την ίδια ώρα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της παλαιστινιακής Αρχής, όσο και του Λιβάνου, γράφοντας το διεθνές δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, εκεί που το γράφει ο Ερντογάν και οι ΗΠΑ.

Θέλουμε, ιδιαίτερα σήμερα, να καταγγείλουμε το αμερικάνικο και ισραηλινό σχέδιο για το Παλαιστινιακό, γιατί όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μέρος ενός γενικότερου σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ, με απαράδεκτες διευθετήσεις στη περιοχή κατά των λαών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν ευθύνη, γιατί δεν έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, παρά την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής, την ίδια στιγμή που συνεχώς αναβαθμίζουν την στρατηγική τους συνεργασία με το Νετανιάχου, τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού.

Και παραπέρα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι και μέσω της υπογραφής του Εast Μed, η Ελλάδα μπαίνει πιο βαθιά μέσα σε αυτήν την αντιπαράθεση.

Αλήθεια, οι συνεκπαιδεύσεις της ελληνικής με την ισραηλινή αεροπορία με τι σενάρια διεξάγονταν;

Ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος;

Ξαναλέμε και προειδοποιούμε και από αυτό εδώ το βήμα: Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών. Οι αγωγοί είναι μαγνήτες ανταγωνισμών και πολέμων.

Ζητάτε ομοψυχία στα σχέδια των λίγων αυτής της χώρας για πιο βαθιά εμπλοκή σε τυχοδιωκτισμούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Σχέδια που έχουν χαμένο τον ελληνικό λαό.

Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό. Δεν είναι αργά να διαχωριστεί από κόμματα, κυβερνήσεις και συμμαχίες ξένες προς τα συμφέροντά του.

Έχει τη δύναμη να σας καταδικάσει, να σας απορρίψει.

Σε αυτό καλούμε όλο τον ελληνικό λαό, ενωμένο να δυναμώσει την πάλη του.

Τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός από τα σχέδια των ΗΠΑ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά ο μόνος ελπιδοφόρος για το λαό μας. Για να μπορεί να συνάπτει σχέσεις με όλες τις χώρες και όλους τους λαούς στην βάση του αμοιβαίου οφέλους.

Για να αξιοποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας με κριτήριο την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και του περιβάλλοντος και όχι για τα κέρδη και τα σχέδια των ενεργειακών κολοσσών.

Καταψηφίζουμε τη συμφωνία, γιατί δεν θέλουμε νέο Ιράκ, νέο Αφγανιστάν, νέα Συρία, νέα Λιβύη, νέα Γιουγκοσλαβία, νέα Υεμένη, νέα Παλαιστίνη, νέα Ουκρανία, νέα Κύπρο, νέα Ίμια, νέα πραξικοπήματα, νέες καραβιές προσφύγων, νέα σφαγεία με θύματα το λαό μας και άλλους λαούς.

Η καρδιά μας και η ψυχή μας είναι εκεί έξω στο Σύνταγμα με τους χιλιάδες διαδηλωτές που τραγουδάνε για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών και όχι για τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.