Μία εξαιρετική συνταγή για μελιντζανόπιτα με γιαούρτι και γραβιέρα.
Υλικά
10 χωριάτικα φύλλα για πίτες
Για τη γέμιση:
8 τσακώνικες μελιτζάνες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αβγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. μανούρι, τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο.
Τις βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.
Τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτετε τις μελιτζάνες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις αφήνετε να μελώσουν για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά, το μανούρι, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνετε και στρώνετε σε ένα ταψί τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνετε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνετε με μια σπάτουλα.
Κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζετε προς τα μέσα για να κλείσετε την πίτα.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 40-45 λεπτά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά
Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά Μερίδες: 6 400 γρ. βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν, χοντροσπασμένο στο γουδί 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο 2 πράσα, κομμένα
Η γευστική και αρωματική κίτρινη κολοκύθα γίνεται πολύ νόστιμη γλυκιά πίτα. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό έχουμε 2 παραλλαγές της κλασικής συνταγής. Υλικά 8 φύλλα για πίτες, χωριάτικα (του εμπορίου ή
Μια βελουτέ σούπα κολοκύθας είναι ό,τι πρέπει όχι μόνο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και για ένα πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι. Υλικά Μερίδες:
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε! Υλικά Μερίδες: 4 30 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων 550 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς
Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας στο φούρνο. Συνοδεύονται με ψητά λαχανικά αρωματισμένα με βαλσαμικό ξίδι και σάλτσα γιαουρτιού με πιπεριές Φλωρίνης και