ΚΟΣΜΟΣ

Απαιτεί από τη Βαγδάτη να φροντίσει για την καταδίκη των υπευθύνων

Ο Πομπέο εξέφρασε... αγανάκτηση για τις φήμες περί νέας επίθεσης σε βάσεις των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξέφρασε την... αγανάκτησή του για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, παρά το ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε «αγανακτισμένος για τα δημοσιεύματα περί νέας επίθεσης με ρουκέτες εναντίον ιρακινής αεροπορικής βάσης», σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Αυτές οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ από οργανώσεις που δεν είναι πιστές στην ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απαίτησε, ακόμη, η κυβέρνηση στη Βαγδάτη να φροντίσει οι «υπεύθυνοι» για αυτή την «επίθεση εναντίον του ιρακινού λαού» να «λογοδοτήσουν» για τις πράξεις τους. Δεν είναι σαφές ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στη βάση Μπαλάντ. Εκπρόσωπος του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού δήλωσε ότι δεν ήταν παρόντες Αμερικανοί στρατιωτικοί όταν έγιναν τα πλήγματα. Τέσσερις ιρακινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.