ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Το ελληνικό βέλος» διαπρέπει στο τεχνικό επιτελείο της Σεντ Γκάλεν

Ο πρώην διεθνής Γιάννης Αμανατίδης τους... μαθαίνει μπαλίτσα στην Ελβετία!

«Γιάννης Αμανατίδης: «το ελληνικό βέλος» αναπτύσσεται στην Ελβετία». Αυτός είναι ο τίτλος αφιερώματος της εφημερίδας της Φρανκφούρτης «Frankfurter Rundschau», στον 38χρονο Έλληνα, πρώην επιθετικό της Άιντραχτ και της Εθνικής Ελλάδος, που τώρα συμμετέχει στο τεχνικό επιτελείο της Σεντ Γκάλεν.

Η ελβετική ομάδα είναι τρίτη στο πρωτάθλημα, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και την Γιουνγκ Μπόις,με την καλύτερη επίθεση (42 γκολ).

Κάτι που οι Γερμανοί πιστώνουν στον Αμανατίδη: «Πλέον βοηθός προπονητή στη Σεντ Γκάλεν, πήρε τους επιθετικούς κάτω από τα φτερά του, ξέρει πώς να το κάνει, δίνει συμβουλές, αποκαλύπτει κόλπα», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ ο Αμανατίδης σημειώνει: «Η μέση ηλικία μας είναι 22 χρόνια, είναι φανταστικό. Τα παιδιά έχουν δυνατότητες, πρέπει να τις αναπτύξουν. Μπορούμε να τα βοηθήσουμε σε αυτό».

Ο Γιάννης Αμανατίδης ήρθε σε επαφή με τον προπονητή της Σεντ Γκάλεν, Πέτερ Ζέιντλερ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί προηγουμένως στην U23 της Στουτγάρδης. Η χημεία ήταν σωστή και πριν από ένα χρόνο εντάχθηκε στην ομάδα. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν, αλλά θα ήθελε να μείνει, μιας και κρίνει την εμπειρία του «πολύ διασκεδαστική», ενώ δεν κρύβει πως θέλει να εργαστεί ως προπονητής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.