ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων

ΠΑΜΕ: «Οι εφοπλιστές ακριβαίνουν ξανά τα εισιτήρια!»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για Η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ΠΑΜΕ να μην μένει αμέτοχο για το ζήτημα και μέσω καυστικής του ανακοίνωσης να επιτίθεται στους εφοπλιστές, απαιτώντας φθηνά εισιτήρια για τον ελληνικό λαό.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Να ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο! Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, οι "μεγάλοι ευεργέται", το εφοπλιστικό κεφάλαιο αυξάνει ξανά τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Με τις αυξήσεις το εισιτήριο από Αθήνα για Σύρο πάει στα 40 ευρώ. Για Ικαρία στα 42 ευρώ, για Σάμο στα 60 ευρώ, για Ρόδο 72,50 ευρώ. Δηλαδή μια οικογένεια με 2 παιδιά για να πάει και να έρθει στη Ρόδο θα χρειάζεται πάνω από ένα μισθό! Οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο Αιγαίο ξεπερνούν το 30%.

Αυτή είναι η πολιτική τους. Χρήμα και προνόμια στους εφοπλιστές - Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός στους εργαζόμενους.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταφορών Καραμανλής, που αποκαλεί τους εργαζόμενους "νταβατζήδες" και "αποβράσματα", αλλά μπροστά στους εφοπλιστές κάθονται σούζα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ενώ οι εφοπλιστές αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ για τους ναυτεργάτες, η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση των επιδοτήσεων προς τους εφοπλιστές για το 2020 δίνοντας επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Γεωργιάδης απαιτεί από τον φτωχό κοσμάκη να βγάζει το μήνα με 200 ευρώ.

Και όλα αυτά, ενώ επιβάτες και ναυτεργάτες μετακινούνται σε πολλές περιπτώσεις με "σαπάκια", με τεράστιες διαδρομές και ταλαιπωρία για να μειώνουν οι εφοπλιστές τα κόστη τους. Οι αυξήσεις των εισιτηρίων πάνε χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Πόσες φορές θα επαναληφθούν φέτος οι καταστάσεις της Σαμοθράκης;

Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών, οδηγεί στη μετατροπή των νησιών σε "προορισμούς πολυτελείας", για να κερδίζουν εφοπλιστές και μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο. Η αύξηση των εισιτηρίων θα αποκόψει εντελώς τον ελληνικό λαό από τα νησιά και το δικαίωμα των διακοπών εκεί, αλλά και θα εγκλωβίζει τους νησιώτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Σε μια νησιωτική χώρα, όπως η Ελλάδα, είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση των αιτημάτων και διεκδικήσεων νησιωτών - ναυτεργατών για ακτοπλοϊκή σύνδεσή με σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν όλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο την τουριστική κίνηση όσο και τις ανάγκες των κατοίκων, με μείωση της τιμής των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων.

Καμία αύξηση στα εισιτήρια, τώρα μείωση της τιμής των εισιτηρίων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.