ΕΛΛΑΔΑ

«Η καλλιτεχνική έκφραση είναι δικαίωμα των δημιουργών και ανάγκη του λαού μας»

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος-Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: «Συμπαράστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των δημιουργών να διαχειρίζονται τα πνευματικά τους δικαιώματα»

«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των δημιουργών για να διαχειρίζονται οι ίδιοι μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς τα πνευματικά τους δικαιώματα, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών σε κοινή τους ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή των δύο σωματείων αναφέρει

«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των δημιουργών για να διαχειρίζονται οι ίδιοι μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ και των κυβερνήσεων να μετατρέψουν το πνευματικό δικαίωμα σε ιδιοκτησία.

Η πνευματική δημιουργία δεν είναι άλλος ένας τρόπος για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι δικαίωμα των δημιουργών και ανάγκη του λαού μας. Είμαστε αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που δίνει τη δυνατότητα επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και στην ενσωμάτωση αυτής της Οδηγίας σε νόμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την προσπάθεια υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δώσουν τη διαχείριση πνευματικού δικαιώματος σε επιχειρηματίες.

Καλούμε τους δημιουργούς να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να δώσουν τον αγώνα υπεράσπισης της Τέχνης τους μέχρι τέλους. Σε έναν τέτοιο δρόμο θα είναι σίγουρα μαζί τους ο λαός που διψάει για πραγματική Τέχνη αλλά και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.