ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Πανηγυρικό «ναι» από το Κίνημα Αλλαγής

Πολλές ‘πρωτιές’ φαίνεται να συγκεντρώνει η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού πέραν από η πρώτη γυναίκα που προτείνεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, φαίνεται πως θα είναι και η πρώτη υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τέτοια αποδοχή.

Μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ομόφωνα και με τη συνοδεία χειροκροτήματος, αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητά της και το Κίνημα Αλλαγής, μετά από κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, στην Χαριλάου Τρικούπη, όσοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία δικαστικό με αξιοσημείωτη καριέρα, που έχει τιμήσει το δικαστικό σώμα με τις αποφάσεις της, αλλά και με την στάση ζωής της εν γένει. Μιλούν για μία ‘εξαίρετη επιλογή’, αφού «είναι ένας άνθρωπος ακέραιος, προοδευτικός, μία γυναίκα που πορεύτηκε με οδηγό αρχές και αξίες», όπως λένε, με κάποιους μάλιστα να υπερθεματίζουν, τονίζοντας ότι «στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου καθρεφτίζεται η Ελλάδα που ονειρευόμαστε, με ενότητα, αξιοκρατία και Δικαιοσύνη».

Ιδιαίτερα θερμή με την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου, εμφανίστηκε στις δηλώσεις της αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση των οργάνων του κόμματός της και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, που εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η ανώτατη δικαστικός θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία τη συνταγματική της αποστολή. «Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης», είπε, δηλώνοντας ότι η προσωπικότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασης του κόμματος. «Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος – ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνοντας την στήριξη του κόμματός της στο πρόσωπο της υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.