ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μετά τις καταθέσεις Ράικου

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει σήμερα ο εισαγγελέας Αθανασίου

Σειρά του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου να παρουσιαστεί ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, μετά τα όσα ισχυρίστηκε η Ελένη Ράικου, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώπιον των στελεχών της προανακριτικής αναμένεται να καταθέσει (14:30) ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος έχει χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις, όπως λίστες πιθανών φοροφυγάδων. Ο έμπειρος εισαγγελέας παρέμεινε στην νευραλγική θέση για 4 χρόνια, από το 2013 έως το 2017 όταν και αντικαταστάθηκε. Η ανάγκη κλήτευσης του κ. Αθανασίου προέκυψε από την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου που υποστήριξε ότι έχει λάβει γνώση για απόπειρα παρέμβασης του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο έργο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος. Υπό αυτά τα δεδομένα τα μέλη της προανακριτικής θα καλέσουν τον κ. Αθανασίου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασίου είναι ο τρίτος εισαγγελέας που περνά το κατώφλι της προανακριτικής, μετά τον κ. Ιωάννη Αγγελή και την κυρία Ράικου, και ορισμένα μέλη εκτιμούν ότι η κατάθεση και του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού θα κινείται σε αντίστοιχη τροχιά.

Πάντως, από τη μεριά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε με δήλωσή του ότι θα ζητήσει την εξαίρεση του κ. Θανάση Πλεύρη από την σύνθεσή της προανακριτικής θεωρώντας ότι εκτελεί χρέη εισαγγελέα εις βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης έχουν υποστηρίξει ότι θα επιδιώξουν την ακυρότητα των αποτελεσμάτων της επιτροπής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.