ΚΟΣΜΟΣ

Θρασύτατο σχόλιο από τον διευθυντή του τουρκικού ΥΠΕΞ

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Νέος χάρτης που εμπλέκει το Καστελόριζο!

Την τακτική της προκλητικότητας συνεχίζει εντατικά η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας και πάλι το Καστελόριζο, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διαβουλεύσεις στην Άγκυρα, μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας!

Αυτή τη φορά, ο διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές, ο οποίος ανέβασε χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή, κάνοντας ένα προκλητικό σχόλιο.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο», έγραψε.

Το προκλητικό tweet που ανάρτησε ο Τούρκος αξιωματούχος

Μάλιστα, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, καθώς με δεύτερη ανάρτησή του και απαντώντας σε άλλο χρήστη του Twitter, αναφέρει ότι δεν είναι δική του άποψη, αλλά πρόκειται για μια κοινή ορολογία που έχει βάση στο διεθνές δίκαιο!

Εντωμεταξύ την ίδια ώρα στο πλαίσιο τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, τον πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, θα συναντηθούν στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.