ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κακή διαπραγμάτευση» των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε ‘νέα αρχή’ από τον Μάρτιο και μετά ελπίζει το ΚΙΝΑΛ

Με το βλέμμα στη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου κινείται πλέον το Κίνημα Αλλαγής, που ποντάρει σε αυτή την μεγάλη εαρινή σύναξη, προκειμένου να κάνει μία νέα αρχή, αφήνοντας πίσω του την περίοδο της μεγάλης εσωστρέφειας, αλλά και των κακών δημοσκοπικών ευρημάτων που το ακολουθούν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ακόμα και μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα, η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να εργάζεται για την αλλαγή των συσχετισμών, την οποία ωστόσο δεν βλέπει να παίρνει σάρκα και οστά, αφού το Κίνημα Αλλαγής δεν φαίνεται να αποκομίζει δημοσκοπικά οφέλη, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διάγει την καλύτερη μετεκλογική του περίοδο, έχοντας σειρά ανοιχτών ‘μετώπων’ στο εσωτερικό του. Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Αλλαγής επιτίθεται με κάθε αφορμή στην κυβέρνηση, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις σε μία προσπάθεια να αποτελέσει αυτό την προοδευτική εναλλακτική που επιζητούν οι πολίτες και θέτοντας τα άλλα κόμματα προ των ευθυνών τους, καλώντας τα να τοποθετηθούν επ’ αυτών. Την ίδια ώρα, όμως, διαχωρίζει τη θέση του και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας και τις δικές του κυβερνητικές ευθύνες στο πρόσφατο παρελθόν, για σειρά δεινών που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την χώρα και τους πολίτες της.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Φώφης Γεννηματά χθες, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επί της αμυντικής συμφωνίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ, όταν καταλόγισε ‘κακή διαπραγμάτευση’ τόσο στη σημερινή, όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Στη συγκεκριμένη, κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα συγκυρία δεν μπορεί να απορρίψουμε με την ψήφο μας την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε, χαρακτηρίζοντας ‘λάθος’ τυχόν αμφισβήτηση των διαχρονικών στρατηγικών συμμαχιών της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι πρόκειται για μία συμφωνία ετεροβαρή υπέρ των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα κακής διαπραγμάτευσης τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ. «Με ευθύνη τους δεν εξασφαλίστηκαν όσα έπρεπε για την χώρα», είπε, δηλώνοντας πάντως την ‘υπεύθυνη στάση’, όπως εκτιμούν στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, που θα κρατούσε λίγες ώρες αργότερα το κόμμα της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.