Neo

Το άγνωστο διάβημα Παυλόπουλου στον Γκουτέρες

Όσοι ξέρουν τα παρασκήνια στα διπλωματικά μας θέματα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιξε πολλές φορές καθοριστικό ρόλο στο παρασκήνιο, αν και προτίμησε να κρατήσει κρυφή την συμβολή του στην προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Για παράδειγμα, υπάρχει λόγος... σοβαρός που το πρόσφατο τουρκολιβυκό μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες παραμένει στο... συρτάρι του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και δεν έχει πρωτοκολληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών ως μία συμφωνία που κοινοποιήθηκε από δύο εκ των μελών του. Όχι, το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν έχει πέσει θύμα της... γραφειοκρατίας που επικρατεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Απλώς, στον Γ.Γ. του ΟΗΕ πραγματοποίησε διάβημα ο Προκόπης Παυλόπουλος, αξιώνοντας με ηχηρό τρόπο να... καταχωνιάσει το μνημόνιο που τού έστειλε η Τουρκία, έως ότου καταλήξει η διαβούλευση για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Το ερώτημα είναι αν ο Αντόνιο Γκουτέρες θα συνεχίσει να κρατά στο συρτάρι του το τουρκολιβυκό μνημόνιο και μετά την αλλαγή φρουράς στην Ηρώδου Αττικού, με δεδομένο ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ασφαλώς και θα χρειαστεί λίγο χρόνο έως ότου αρχίσει να λειτουργεί πολιτικά...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.